Clement moet knopen doorhakken voor clash met City

PHOTONEWS 10930524 013
PHOTONEWS 10930524 013 Foto: © Gvg/Photo News

Club Brugge vertrok dinsdagochtend met een fitte selectie naar Engeland, waar woensdagavond de ontmoeting met Manchester City op het programma staat. Philippe Clement kan in het Etihad Stadium alleen geen beroep doen op Éder Balanta. De Colombiaan is geschorst. Ruud Vormer is zijn logische vervanger. De kans is echter groot dat Clement meer wijzigingen doorvoert ten opzichte van de eerste ontmoeting met de landskampioen van Engeland.

In hoeverre het gemis van Balanta zich zal doen laten voelen in Manchester, zal woensdagavond moeten blijken. Maar dat de absentie van de Colombiaan een hard gelag is voor Club Brugge, daar is geen twijfel over mogelijk. Balanta is dit seizoen een van de uitblinkers in het elftal van Clement. Hij vormt de stofzuiger op het middenveld en bewaakt de balans. Mede dankzij zijn goede prestaties kon Hans Vanaken in de afgelopen maanden zo belangrijk zijn voor Blauw-Zwart. Woensdagavond is Balanta er dus niet bij. Hij staat al op drie gele kaarten in de Champions League en is dus geschorst. Vormer zal hem, naar alle verwachting, vervangen.

De aanvoerder verloor zijn basisplaats in de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Clement gaf de voorkeur aan Mats Rits, die het middenveld van Club van meer loopvermogen moest voorzien. De keuze voor Rits pakte goed uit. Tegen RB Leipzig scoorde hij zelfs nog de winnende. Maar ook met Rits, én Balanta, kon Club Brugge geen vuist maken tegen Manchester City. Waar de ploeg van Clement in de wedstrijden tegen PSG en RB Leipzig nog een serieuze vuist kon maken, werd ze tegen de landskampioen van Engeland van het veld geblazen. In het Etihad Stadium kan Club opnieuw een storm verwachten. Om zijn elftal daar beter tegen te wapenen, zou het ons niet verbazen als Clement zijn basiself op meerdere posities wijzigt ten opzichte van de eerste ontmoeting met City.

Van der Brempt

In de thuiswedstrijd had Clement nog een basisplaats in petto voor Kamal Sowah. De nieuwe recordaankoop van Club Brugge beleefde een uitstekend debuut, maar slaagde er daarna eigenlijk niet in om zijn stempel op het spel te drukken. Ook in het thuisduel met Manchester City maakte hij geen goede indruk. Clement greep in en passeerde Sowah tijdens het bezoek aan Antwerp FC. Ignace Van der Brempt was zijn vervanger. Van der Brempt maakte een uitstekende indruk en werd zelfs verkozen tot Man of the Match. De Belg staat verdedigend zijn mannetje en dat kan Clement doen besluiten om hem woensdagavond opnieuw op te stellen. Vooral omdat Club twee weken geleden zijn handen vol had aan de backs van Manchester City.

In de twee wedstrijden na Antwerp FC stond Van der Brempt overigens niet meer in de basis. Sowah ook niet. Clement gaf opvallend genoeg het vertrouwen aan Bas Dost. De Nederlander begon het seizoen nog wel als basisspeler, maar geraakte al snel op het tweede plan. Dost liet zijn koppie echter niet hangen en knokte zich dus terug in het elftal. Maar de kans dat hij in het Etihad Stadium ook mag beginnen, lijkt niet heel groot. Dost is in de zestien nog altijd een van de sluwste spitsen op de Europese velden. Club zal tegen Manchester City echter vooral loeren op de omschakeling. En dan heb je simpelweg niet veel aan Dost. Van der Brempt lijkt zich dus op te mogen maken voor zijn basisdebuut in de Champions League.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
Anderlecht
18:30
Club Brugge
do
28/09
Club Brugge
20:45
Genk
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 6 5 14
2 Anderlecht 7 2 14
3 Club Brugge 6 13 13
4 Cercle Brugge 7 3 12
5 Antwerp 6 9 11
6 Genk 6 6 11
7 Sint-Truiden 7 1 11
Bekijk de hele stand