Clement neemt Persyn mee naar Zulte-Waregem

Club Brugge versterkte zich onlangs met Tibo Persyn, maar de flankspeler kwam vanwege een fysieke achterstand nog niet in actie. Althans, niet in een officiële wedstrijd. Afgelopen zaterdag maakte hij in de vriendschappelijke ontmoeting met KVC Westerlo zijn eerste minuten voor Blauw-Zwart. De kans is groot dat hij zondagavond zijn officiële debuut maakt voor de landskampioen. Philippe Clement heeft Persyn namelijk opgenomen in zijn selectie voor het bezoek aan Zulte-Waregem.

Blauw-Zwart neemt Persyn dit seizoen op huurbasis over van Inter. Zijn debuut maakte de flankspeler dus nog niet. Clement kreeg in de aanloop naar de Brugse derby de vraag hoe Persyn ervoor stond, waarop de oefenmeester zei dat hij een serieuze fysieke achterstand had. Clement nam Persyn daarom nog niet op in zijn selectie voor het thuisduel met Cercle. Daags na de derby kwam hij wel in actie in het oefenduel met KVC Westerlo. Persyn deed 45 minuten mee tegen de tweedeklasser, die uiteindelijk met 2-1 werd verslagen.

Zondagavond kan Persyn dus zijn eerste officiële minuten maken voor de kampioen van België. Hij is één van de twee nieuwe namen in de selectie ten opzichte van vorige week. Ook Ignace Van der Brempt is van de partij. Van der Brempt werd vorige week nog buiten de selectie gelaten. Wat verder opvalt is dat Clement slechts vijf aanvallers tot zijn beschikking heeft. Club nam eerder deze week nog voorlopig afscheid van David Okereke, die het seizoen op huurbasis afmaakt bij Venezia FC. De Italianen kunnen hem na het seizoen definitief overnemen van Blauw-Zwart.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1426559235941339144?s=20
Lees meer: