Clement neemt tegen Mechelen geen risico met Hendry

Jack Hendry begint vrijdagavond tijdens het bezoek aan KV Mechelen op de bank. De Schot keerde eerder deze week niet helemaal okselfris terug van de Schotse nationale ploeg. Met het oog op het volle en belangrijke programma van Club Brugge de komende weken neemt Philippe Clement dan ook geen risico met zijn verdediger. Dat betekent dat het centrale duo wordt gevormd door Brandon Mechele en Stanley Nsoki.

Hendry verruilde KV Oostende afgelopen zomer op de valreep voor Club Brugge. De Schot groeide in het afgelopen seizoen uit tot een van de beste verdedigers op de Belgische velden en trekt die vorm bijna moeiteloos door in het shirt van de landskampioen. Daardoor raakte Mechele, in het afgelopen seizoen nog onomstreden, zelfs zijn basisplaats kwijt. De afgelopen weken kwam de Belgische verdediger echter vaker en vaker aan spelen toe. Ook op bezoek bij KV Mechelen heeft hij dus een basisplaats. Clement vertelde donderdag op de persconferentie dat Hendry niet helemaal fit was. De Schot begint dan ook op de bank.

Hij vormt het centrale duo met Nsoki. Ook Faitout Maouassa heeft een basisplaats op bezoek bij de huidige nummer vier van de Jupiler Pro League. De Fransman vervangt Eduard Sobol, die vanwege ziekte helemaal niet van de partij is. Om dezelfde reden ontbreken Ignace Van der Brempt en Cisse Sandra in de selectie. Van der Brempt heeft positief getest op corona, Sandra dan weer niet. Op het middenveld is er opnieuw een basisplaats voor Ruud Vormer. De aanvoerder heeft zich knap terug geknokt in het elftal. Tegen KV Mechelen speelt hij zijn 250ste competitiewedstrijd voor Club Brugge. Ook Bas Dost begint aan de aftrap. Hij was de laatste twee competitieduels drie keer trefzeker.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1461764214058631176?s=20
Lees meer: