Clement onder de indruk: 'Hij zet nog stappen'

Er stond woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen Antwerp FC veel op het spel voor Club Brugge. Niet alleen een ticket voor de kwartfinales, maar ook revanche voor de verloren bekerfinale. De landskampioen zegevierde uiteindelijk met 3-1 en daar was Philippe Clement natuurlijk erg tevreden mee. Na afloop lichtte hij een aantal spelers uit, waaronder Ruud Vormer.

De Nederlander speelde tegen Antwerp FC alweer zijn driehonderdste officiële match voor Club Brugge. Hij is al jaren een vaste waarde op Jan Breydel. Ook dit seizoen is hij als aanjager, leider én met doelpunten en assists van onschatbare waarde voor zijn ploeg. Dat bewees hij woensdagavond nog maar eens. Na de aansluitingstreffer van Didier Lamkel Zé moest Club Brugge nog alle zeilen bijzetten. Spannend werd het echter niet meer, met dank aan Vormer. Hij schoot de bevrijdende en beslissende 3-1 binnen. ''Ruud is nog stappen aan het zetten op een moment in z’n carrière dat je de herfst kan noemen'', aldus Clement. ''Het is niet meer de zomer voor hem.''

Desondanks speelt de aanvoerder elke wedstrijd alsof het zijn laatste is. Hij geeft alles voor zijn ploeg en bezwijkt nooit. ''We zijn een jaar geleden begonnen met veel meer oefeningen te doen ook voor en na de training en hij begint zich beter te voelen. Je ziet ook in de wedstrijd dat hij meer energie heeft. Met zijn ervaring en kwaliteiten is hij heel belangrijk voor de ploeg'', was Clement na afloop lovend.

Mata

Ook Clinton Mata kon op de nodige complimenten rekenen. En dat terwijl Clement na afloop van de match op Beveren nog een beetje boos was op zijn verdediger. Mata liep tegen Waasland-Beveren flink op zijn tenen, maar vroeg niet om een wissel. Met als gevolg dat Clement begin deze week bijna een streep kon zetten door Mata zijn naam voor de bekerkraker tegen Antwerp. ''Na de wedstrijd zaterdag kreeg ik slechte berichten van hem en de medische staf aan de hand van wat Clinton omschreef. Ik had hem helemaal niet verwacht op het veld'', vertelde Clement nog maar eens.

De rechtsachter herstelde echter heel vlot en stond woensdagavond 'gewoon' weer aan de aftrap. Alsof hij nooit ergens last van heeft gehad, denderde hij over de rechterflank. Met de assist op de openingstreffer van Hans Vanaken droeg hij ook nog eens in aanvallende zin een steentje bij aan de overwinning. ''Hij is een heel goed seizoen aan het draaien, zeker de laatste maanden'', aldus Clement. ''Clinton is lang gewoon geweest om met drie achterin te spelen achterin, maar nu moet hij meer offensief zijn bijdrage leveren en dat doet hij goed.''

Lees meer: