Clement over vertrek bij Club Brugge: "Mensen waren het beu"

Philippe Clement
Philippe Clement Foto: © Pro Shots

In de winter stapte Philippe Clement over van Club Brugge naar AS Monaco. In gesprek met Eleven Sports blikte hij terug op deze keuze.

"Ik vind niet dat het tijd was voor een nieuwe wind bij Club Brugge. Ik denk dat een groep mensen het beu was dat ik zo lang op dezelfde plaats zat", aldus Clement.

In de eerste seizoenshelft van deze voetbaljaargang presteerde Blauw-Zwart best behoorlijk. "In de Champions League begonnen we goed met vier punten, maar op het einde was er dan de teleurstelling ondanks dat RB Leipzig gewoon een veel beter niveau heeft", vindt de oud-trainer van Club Brugge.

"En in de competitie hebben we ook heel goede momenten gehad, maar werd het op het einde moeilijker", benadrukt Clement. "Er zaten ook enkele pijnpunten in de kern en dat wist ook iedereen binnenskamers."

"Daarom zijn er ook de juiste dingen gebeurd in januari. Ik denk als je lang na elkaar dingen wint dat mensen altijd maar iets anders en niets nieuws willen en daar naar op zoek gaan, ik denk dat het dat vooral was", sluit de oefenmeester af.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 34 51 77
2 Club Brugge 34 35 72
3 Anderlecht 34 36 64
4 Antwerp 34 17 63
5 Gent 34 26 62
Bekijk de hele stand