Clement realistisch: ''Dit gaat gewoon om topkwaliteit''

©Orange Pictures/Photo News

Na vier punten uit de eerste twee duels in de Champions League geloofde Club Brugge ook tegen Manchester City in een goed resultaat. De Engels landskampioen was echter een paar maatjes te groot. Voor Philippe Clement kwam dat niet bepaald als een verrassing. ''Voor de match wisten we al dat er een groot kwaliteitsverschil is tussen beide teams.''

Ruim een maand geleden hield de ploeg van Clement Paris Saint-Germain nog knap op een 1-1 gelijkspel. Tegen de Fransen had Club Brugge zelfs de beste kansen op een overwinning. Twee weken later gingen de Blauw-Zwarten een stuk beter met hun kansen om en werd er met 1-2 gewonnen bij RB Leipzig. Tegen Manchester City was er echter geen beginnen aan voor Club Brugge, dat er geen moment in slaagde om het niveau van de ontmoetingen met PSG en Leipzig te halen. ''Het klopt dat we niet in de wedstrijd zaten en vooral niet in de eerste helft'', vertelde Clement na afloop.

''We creëerden te weinig in die eerste helft en toonden te weinig durf om tussen de lijnen te spelen. We leverden dus niet onze normale kwaliteit, hoewel dat in de tweede helft beter was. Vóór de match wisten we al dat er een groot kwaliteitsverschil is tussen beide teams. Iedereen moest meer dan honderd procent zijn om hier iets te rapen, want dit is gewoon één van de beste teams ter wereld.'' Manchester City leidde bij rust al met 0-2. Dat was eigenlijk nog een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Na rust liepen de Engelsen dan ook uit naar een hogere score. Clement denkt niet dat een andere aanpak Pep Guardiola zijn machine had kunnen stoppen.

''Dit gaat gewoon om topkwaliteit. We moeten hier gewoon een goede analyse van maken om daar sterker uit te komen. Je weet gewoon dat zij geen genade kennen. Zij hebben één voor één topspelers die moeilijk af te stoppen zijn'', aldus Clement. Hij hoopt dat zijn spelers lessen hieruit trekken. ''Belangrijk om te melden is ook dat wij heel veel jonge spelers hebben die nog niet die ervaring hebben om tegen dit type tegenstanders te spelen. Enkel Hans en Simon speelden al op dit niveau tegen dit soort teams. Het is dus volstrekt logisch dat mijn spelers hieruit moeten leren om nog beter te worden.''