Clement selecteert 21 namen voor kraker tegen PSG

De UEFA publiceerde onlangs de spelerslijst van Club Brugge voor de Champions League. Niet alle namen die op die lijst staan, behoren tot de selectie voor de eerste groepswedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Zo ontbreekt José Izquierdo nog en moet ook Owen Otasowie de start van het miljoenenbal aan zich voorbij laten gaan.

Dat laatste bevestigde Philippe Clement dinsdagmiddag al op de persconferentie. Otasowie moest het thuisduel met KV Oostende van afgelopen vrijdag ook al aan zich voorbij laten gaan. Het Laatste Nieuws meldde dat de Amerikaanse aanwinst 'nog niet in Clement zijn bovenste schuif ligt', ofwel dat hij zijn nieuwe hoofdtrainer nog niet heeft kunnen overtuigen. Otasowie is echter gewoon nog niet wedstrijdfit, aldus Clement.

Éder Balanta is daarentegen wel 'gewoon' van de partij. De Colombiaan viel tegen KV Oostende al in de eerste helft uit met een blessure, maar is inmiddels fit genoeg om in actie te komen. Clement wilde echter nog niet verklappen of Balanta aan de aftrap staat. Tegen KV Oostende werd hij vervangen door Noah Mbamba. Wie ook tot de wedstrijdkern behoort, is Wesley. De Braziliaan kan dus zijn eerste minuten in Blauw-Zwart maken sinds zijn vertrek in 2019 naar Aston Villa.

De Engelsen telden een toenmalig recordbedrag van 25 miljoen euro voor hem neer. Ondanks een goede start, Wesley scoorde vier keer in zijn eerste acht wedstrijden, mondde zijn (eerste) periode in Engeland uit in een teleurstelling. De Braziliaan raakte begin 2020 zwaar geblesseerd aan zijn knie en stond daardoor ruim een jaar aan de kant. Wesley deed onlangs een halfuur mee in de oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk en kan woensdagavond dus zijn officiële rentree maken.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1437809112948125709?s=20
Lees meer: