Clement spreekt over de perikelen rondom Collado

PHOTONEWS 10899092 012
PHOTONEWS 10899092 012 Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Club Brugge presenteerde met Stanley Nsoki en Tibo Persyn twee aanwinsten. Daarmee lijkt de defensie van Blauw-Zwart klaar om dit seizoen op drie fronten te strijden. De voorhoede kan daarentegen nog wel wat versterking gebruiken. De Belgisch landskampioen hoopt zich nog altijd te versterken met Álex Collado. Zijn komst lijkt echter een moeilijk verhaal te worden. Philippe Clement wilde er donderdagmiddag niet veel over kwijt.

Terwijl Clement en zijn spelers druk bezig waren met de voorbereiding op het duel met Union, had de achterban van Club Brugge even iets anders aan haar hoofd. Voor aanvang van het bezoek aan de promovendus meldden verschillende media dat Blauw-Zwart in de markt was voor Collado. Het talent van FC Barcelona had van zijn club toestemming gekregen om het Duitse trainingskamp te verlaten. Club Brugge zou zijn volgende werkgever worden. Het zou gaan om een uitleenbeurt, zonder aankoopoptie.

De aanvaller zou al persoonlijk rond zijn met Club Brugge, maar van een deal tussen beide clubs is nog (lang) geen sprake. De Belgen willen hem namelijk huren mét aankoopoptie, iets wat de Catalanen niet zien zitten. Clement kreeg donderdagmiddag op de persconferentie de vraag of hij wat meer duidelijkheid kon geven. ''Er is maar één belangrijk moment en dat is de handtekening'', aldus de oefenmeester.

''Ik weet dat dit moeilijk te begrijpen is van buitenaf, maar er zijn honderd of duizend factoren die een transfer kunnen doen afspringen terwijl hij dichtbij lijkt. Ik ben nu bezig met de jongens die hier zijn'', voegde Clement er nog aan toe.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand