Clement strijdt met Brys en Leko om gerenommeerde titel

Philippe Clement voor de thuiswedstrijd tegen Cercle
Philippe Clement voor de thuiswedstrijd tegen Cercle Foto: © Nico Vereecken/Photo News

De competitiestart was niet om over naar huis te schrijven, maar Club Brugge is wel 'gewoon' de huidige koploper in de Jupiler Pro League. Ook dit seizoen hoopt het elftal van Philippe Clement de landstitel in de wacht te slepen. Dat zou Clement zijn aantal landstitels als trainer doen toenemen naar drie. Donderdagochtend maakte organisator Alain Ronsse bekend dat de coach van Blauw-Zwart ook de Trofee Raymond Goethals voor de derde keer kan veroveren.

Naast Clement zijn ook Marc Brys (OH Leuven) en Ivan Leko (Antwerp) genomineerd. Toeval of niet, zowel Brys als Leko troef Clement dit seizoen al af in een onderlinge ontmoeting. In de finale van de Croky Cup was Antwerp met 1-0 te sterk voor Club Brugge, terwijl OHL onlangs nog verraste met een 2-1 zege in de competitie. Brys promoveerde in het afgelopen seizoen met OHL naar de Jupiler Pro League. De club uit Oud-Heverlee en Leuven doet het vooralsnog uitstekend. Na elf duels staan Brys en co op de achtste plaats. Antwerp is de nummer zes. De Antwerpenaren verbaasden onlangs vriend en vijand door in de Europa League Tottenham met 1-0 te verslaan.

De Trofee Raymond Goethals ging in 2018 en 2019 al naar Clement. De tweede stemronde zal plaatsvinden in december. De uitreiking stond in eerste instantie gepland voor 7 december, maar is als gevolg van sanitaire omstandigheden uitgesteld tot een nog nader te bepalen datum na de jaarwisseling.

Raymond Goethals is een van de meeste succesvolle Belgische coaches in de geschiedenis. Hij won als enige Belgische trainer de Champions League. Dat was in 1993 als coach van Olympique Marseille. De naar hem vernoemde prijs wordt sinds 2011 uitgereikt. Clement is overigens de enige trainer die erin slaagde de trofee twee keer in ontvangst te nemen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand