Clement wil nog niets weten van 'match van het jaar'

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/03/clement-ontsnapt-aan-crisis-na-belangrijke-overwinning/

Hoewel Club Brugge zich woensdagavond bij een overwinning op RB Leipzig kan verzekeren van Europees voetbal na de winterstop, wil Philippe Clement nog niets weten van 'de wedstrijd van het jaar'.

Toen Club Brugge tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League in augustus werd gekoppeld aan Manchester City, Paris Saint-Germain en RB Leipzig, hield vrijwel niemand rekening met een succesvolle Europese campagne. Zelfs de derde plaats zou in deze groep te hoog gegrepen zijn. Club Brugge bewijst echter het tegendeel. De ploeg van Philippe Clement beleeft in de eigen competitie weliswaar een moeizaam seizoen, maar in de Champions League heeft ze zich al meerdere keren van haar beste kant laten zien. Club begon de groepsfase met een 1-1 gelijkspel tegen PSG en won twee weken later zelfs van RB Leipzig.

Die 1-2 overwinning in de Red Bull Arena geeft nog altijd de doorslag tussen Club Brugge en RB Leipzig op de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen is momenteel immers drie punten. Blauw-Zwart had gehoopt dat het er voor aanvang van de match op Jan Breydel vier zouden zijn, maar RB Leipzig sleepte drie weken geleden op het laatste moment nog een gelijkspel uit het vuur tegen PSG. Daardoor heeft Leipzig nog altijd kans om na de winter op Europees niveau actief te zijn. Club kan de Duitsers woensdag definitief uitschakelen. Maar dan moet er wel gewonnen worden. Menigeen lijkt het erover eens te zijn dat het thuisduel met Leipzig vooralsnog de wedstrijd van het jaar is, maar Clement wil daar nog niets van weten.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1463136576209403919?s=20

Veel goesting

''Match van het jaar? Ik hoop dat niet, ik hoop dat er nog veel matchen van het jaar mogen komen'', citeerde Het Nieuwsblad hem dinsdagmiddag op zijn persconferentie. ''Morgen (red: woensdag) kunnen we een Europees ticket veilig stellen, maar het is nog niet onze laatste kans. Wat niet wil zeggen dat we deze wedstrijd niet super belangrijk vinden. Iedereen heeft ongelofelijk veel goesting. Niemand had dit scenario drie maanden geleden durven voorspellen. Zo'n zaken mag je ook niet vergeten.'' Bij een overwinning op RB Leipzig is Club niet alleen zeker van Europees voetbal na de winter. Het maakt dan zelfs nog kans op overwintering in de Champions League.

Zover wil Clement echter eigenlijk nog niet vooruitkijken. ''Of we nog geloven in de tweede plaats? We moeten spelen om te winnen. Als we aan de wedstrijd beginnen om gelijk te spelen, al de bal bij ons toch binnen vallen. Zeker tegen zo'n ploegen met kwaliteit. Als we gelijkspelen is het fantastisch, en als we winnen kunnen we nog iets crazy doen. Dan spelen we in Parijs voor de tweede plaats. Maar laat ons stap per stap denken'', aldus de coach, die niet van mening is dat Leipzig, ondanks de nederlaag tegen Hoffenheim afgelopen zaterdag, niet in goede vorm is. ''Het is niet omdat ze hun laatste wedstrijd verloren en in het begin van het seizoen minder waren, dat ze plots niet in vorm zijn.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
Genk
13:30
Club Brugge
zo
10/03
Club Brugge
16:00
OH Leuven
zo
17/03
Sint-Truiden
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 27 30 65
2 Anderlecht 27 25 57
3 Club Brugge 27 29 45
4 Antwerp 27 24 45
5 Genk 27 22 43
6 Gent 27 12 43
7 Cercle Brugge 27 7 43
Bekijk de hele stand