Clinton Mata legt transfer uit: "Zo wilde ik nooit klinken"

Clinton Mata
Clinton Mata Foto: © Orange Pictures

Clinton Mata verruilde deze zomer Club Brugge voor Olympique Lyon. In gesprek met Het Nieuwsblad licht hij zijn keuze toe.

Mata had het gevoel dat deze zomer het juiste moment was voor een nieuw avontuur. "Er komt een nieuwe generatie aan – Kyri Sabbe, Jorne Spileers – die de fakkel moet overnemen. Ik had mijn tijd in Brugge gehad. Een prachtige tijd, met herinneringen die voor altijd in mijn hart staan gegraveerd. Ik kijk nog elke wedstrijd. Er zijn veel mensen die ik mis. Zoals Noa Lang, die ik ’s ochtends altijd plaagde. Hield hij niet van."

Het was een droom van de verdediger om ooit een buitenlands avontuur aan te gaan. "Je carrière eindigen bij Club Brugge is niet slecht, hè. Integendeel, het is de beste club van België. Ik had nood aan een nieuwe challenge. En ik wilde op het einde van mijn carrière geen spijt hebben. Nooit in het buitenland gespeeld hebben, dat zou un regretzijn geweest. Het is makkelijk zeggen: Toen ik jong was, wilden buitenlandse clubs me, maar ik ben niet vertrokken. Zo wilde ik nooit klinken. Ik wilde mijn comfortzone verlaten."

Lees meer:
0 reacties