Clinton Mata voorspelt doorbraak van talent: "Schrijf het maar op"

Clinton Mata
Clinton Mata Foto: © Pro Shots

De naar Olympique Lyon vertrokken Clinton Mata ziet voldoende talent rondlopen bij Club Brugge. In gesprek met Het Nieuwsblad vertelt hij wie de volgende talenten zullen zijn die doorbreken.

Mata heeft naar eigen zeggen oog voor het herkennen van talent. “Maar eigenlijk ben ik ongelooflijk, hè. (lacht)Marcelo, ja, zo noemden we hem. Alles wat ik zeg, komt uit. Zoek het maar op in oude interviews: over Nusa was ik ook meteen in de wolken. Toen Sylla nog bij Club NXT trainde, heb ik tegen Johan Van Rumst, assistent van Philippe Clement, gezegd dat hij bij ons hoorde.”

Wie de volgende spelers zijn die gaan doorbreken? “Ik praat alleen over wat ik zie. (denkt na) Ik geloof alleszins in Kiriani Sabbe. Hij is zo sterk, hij vliegt overal in, zonder angst. Daar houd ik wel van. Daarom noem ik hem le taureau, de stier. En omdat hij stevige dijen heeft. (lacht) Ik zeg je dat Cisse Sandra ook nog gaat ontploffen. Hij is nu uitgeleend aan Excelsior, maar dat is zoals De Cuyper. Ik raadde hem aan om onder mannen te gaan spelen. Zie waar hij nu staat. Schrijf het maar op…”

Lees meer:
0 reacties