Club, Anderlecht, Kortijk en STVV mogen opnieuw supporters toelaten

Club Brugge nieuws
Club Brugge nieuws Foto: © ©ClubBruggeFans

Brugs burgemeester Davy de Fauw had vorige week goed nieuws voor de trouwe achterban van Club Brugge. Hij gaf zijn toestemming om opnieuw supporters toe te laten tot het Jan Breydel. Het was echter nog wachten op het verlossende woord van Ben Weyts. Sporza meldt dat ook de Vlaamse minister van Sport inmiddels zijn jawoord heeft gegeven.

En dat betekent dat Club Brugge komende zaterdag haar deuren mag openen voor supporters. Maandag konden de kapiteins van hun FCBubbel hun bubbel registreren. Je bubbel registreerde je direct voor alle thuiswedstrijden tot 4 oktober, waaronder die van komende zaterdag tegen Waasland-Beveren.

De Belgische clubs kregen in de afgelopen tijd de opdracht een specifiek draaiboek voor te leggen in functie van hun stadion, om de wedstrijden zo veilig mogelijk te laten verlopen. Weyts heeft naar verluidt de protocollen van Club Brugge, Anderlecht, Kortijk en STVV goedgekeurd, wat betekent dat deze clubs opnieuw toeschouwers mogen toelaten in hun eerstvolgende thuiswedstrijd.

Een meter afstand tussen bubbels

De aanwezige supporters moeten zich uiteraard houden aan de veiligheidsvoorschriften uit het protocol. Zo moeten ze de wedstrijd met hun eigen bubbel volgen en moet tussen de bubbels een afstand van één meter worden gehouden. "Nu we meer te weten komen over het virus en hoe het zich gedraagt, hebben we in overleg met de gezondheidsexperts de afstandsregel van 1,5 meter kunnen terugbrengen naar 1 meter", zegt Weyts.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda