Club begint opnieuw aan een week van de waarheid

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/04/opvallend-vormer-staat-open-voor-plan-b-zulte-waregem/

Club Brugge was er alles aan gelegen om goed aan het nieuwe jaar te beginnen. Niet alleen om de teleurstellende prestaties uit de eerste seizoenshelft recht te zetten. Vooral om in het spoor van koploper Union te blijven. Maar in de eerste uitwedstrijd van 2022 ging het meteen mis voor de ploeg van Alfred Schreuder. Daardoor wacht Club - niet voor het eerst dit seizoen - een week van de waarheid.

Club Brugge kroonde zich vorig seizoen voor de tweede keer in successie tot de beste van België. Maar dat gebeurde uiteindelijk minder overtuigend dan verwacht. Na 34 wedstrijden in de reguliere competitie leek er niets aan de hand voor Blauw-Zwart. De voorsprong op nummer twee Antwerp FC was bij aanvang van de Champions' play-offs liefst acht punten.

Maar de ploeg van toenmalig trainer Philippe Clement sukkelde al een tijdje met haar vorm en kreeg het in de play-offs nog bijna voor elkaar om de landstitel uit handen te geven. Het kwam weliswaar goed, maar de play-offs maakten duidelijk dat Club uit een ander vaatje moest gaan tappen. Dat is echter nog niet gebeurd. Voor de winterstop niet en ook niet in de eerste twee wedstrijden van 2022.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1485256943254003720?s=20

Wedstrijd tegen Union cruciaal?

Het officiële debuut van Alfred Schreuder als hoofdtrainer van Club leverde weliswaar een probleemloze 2-0 overwinning op. Maar de tegenstander - STVV - was natuurlijk geen goede graadmeter. Standard op papier eigenlijk ook niet, maar gezien het recente verleden in Luik wel. Maar opnieuw kon Club een topper - want zo mogen we de ontmoetingen met de Rouches zeker zien - niet winnen.

Het werd zondagmiddag 2-2 in Luik. Een teleurstelling voor Club Brugge, dat dus al in de eerste uitwedstrijd van 2022 punten liet liggen. Maar vooral omdat over drie dagen de topper tegen Union wacht. Het is door de play-offs misschien nog te vroeg om dit duel het stempel 'cruciaal' te geven. Maar belangrijk in de titelstrijd wordt 'ie zeker. Het verschil tussen Club en Union bedraagt nu negen punten in het voordeel van de hoofdstedelingen.

https://twitter.com/ProLeagueBE/status/1485376472558837762?s=20

Vrije val op ranglijst dreigt

Dat mogen er donderdag natuurlijk niet meer worden. Omdat na 34 matchen het puntentotaal wordt gehalveerd, is van een gelopen race bij een nederlaag tegen Union nog geen sprake. Maar in dat geval wordt het niet de vraag of Club Union nog kan bijhouden, maar of de ploeg van Schreuder zich wel gaat plaatsen voor de Champions' play-offs. Bij puntenverlies tegen Union loopt Club namelijk het risico dat het wordt gepasseerd door Antwerp FC én Anderlecht.

Blauw-Zwart speelt donderdag dus opnieuw de 'belangrijkste wedstrijd van het seizoen'. Niet de eerste. Zo werd dit stempel ook al geplakt op het thuisduel met RB Leipzig in de groepsfase van de Champions League én het treffen met KRC Genk in de achtste finale van de Croky Cup. De ontmoeting met Genk leverde een mooie overwinning op. Donderdag tegen Union zal dezelfde spirit worden gevraagd van Club. Laten we hopen dat Schreuder erin slaagt om die boodschap op zijn spelers over te brengen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand