Club Brugge begint op Mechelen aan belangrijke weken

Drie dagen nadat de laatste spelers van Club Brugge in actie kwamen voor hun nationale ploeg, komt de regerend landskampioen van België alweer in actie. Ze gaat op bezoek bij KV Mechelen, dat het vooralsnog verrassend goed doet in de Jupiler Pro League. De ploeg van Philippe Clement, die nog wat goed te maken heeft na het puntenverlies tegen Standard, mag dus aan de bak.

Club Brugge had blok drie van het seizoen graag op een goede manier afgesloten. De ploeg van Clement leek dat in de eerste helft van de thuiswedstrijd tegen Standard ook te gaan doen. Doelpunten van Bas Dost en Charles de Ketelaere bezorgden de thuisploeg binnen 35 minuten een 2-0 voorsprong. Na de goal van De Ketelaere ging het echter mis voor de regerend landskampioen. Standard kwam nog voor de pauze terug tot 2-1 en maakte niet lang na het fluitsignaal voor de tweede helft zelfs gelijk. Vooral Simon Mignolet hield een zure nasmaak over aan dat duel. Bij beide doelpunten van Standard zag de goalie er niet goed uit. Vrijdagavond mag hij mogelijk weer volop aan de bak, want KV Mechelen draait, zoals hierboven al geschreven, op volle toeren.

Sterke twaalfde man

De Malinwa is de huidige nummer vier van de Jupiler Pro League. Bij een zege op Club Brugge komt ze op slechts één punt van de landskampioen. Philippe Clement stak donderdagmiddag tijdens zijn persconferentie al de loftrompet over KV Mechelen. ''Een goeie ploeg die offensief speelt, veel pressing zet, goed voetbalt van achteruit met veel wisselende posities. Ze hebben ook een sterke twaalfde man. Iedereen zal vanaf de eerste seconde heel scherp moeten zijn om daar een goed resultaat te halen'', aldus Clement. Club Brugge kan een overwinning goed gebruiken. Niet alleen om in het spoor van koploper Union te blijven. Ook om vertrouwen te tanken voor de laatste fase van dit kalenderjaar. Die belooft namelijk cruciaal te worden.

Blauw-Zwart aast de komende weken niet alleen op de koppositie in eigen land. Ook een vervolg in Europa én het bekertoernooi staat op het spel. Vijf dagen na het bezoek aan KV Mechelen speelt Club de thuiswedstrijd tegen RB Leipzig. Dat wordt, zonder enige twijfel, de belangrijkste wedstrijd tot nu toe. Bij een nieuwe overwinning op de Duitsers is Blauw-Zwart zeker van een ticket voor de Europa League. Mocht er gewonnen worden strijdt Club op de laatste speeldag tegen Paris Saint-Germain zelfs nog om overwintering in de Champions League. Maar voordat het zover is, moet eerst de uitwedstrijd tegen KV Mechelen tot een goed einde worden gebracht. Afspraak staat voor 20.45 uur!

Lees meer: