Club Brugge boekt een zwaarbevochten zege tegen Zulte Waregem

Noa Lang
Noa Lang Foto: © Pro Shots

Club Brugge heeft de wedstrijd op bezoek bij Zulte Waregem met 1-2 weten te winnen. Voor de ploeg van Scott Parker scoorden Noa Lang en Hans Vanaken. Het was voor het eerst sinds het WK dat Club de volle buit wist te pakken.

Een mislukt schot van Ferran Jutgla bracht via Hans Vanaken al na zes minuten Noa Lang in stelling. De aanvaller rondde doeltreffend af en zag zijn doelpunt in eerste instantie geannuleerd worden voor buitenspel. De VAR besliste echter anders zodat Blauw-Zwart al vroeg de leiding nam. Na ruim een half uur spelen kwamen de gastheren echter weer op gelijke hoogte. Clinton Mata werkte een voorzet van Alessandro Ciranni slecht weg. De bal kwam voor de voeten van Alioune Ndour en de Senegalees schoot de gelijkmaker binnen.

Club Brugge kon echter met een voorsprong de kleedkamer in. Vlak voor het rustsignaal werd een hoekschop van Casper Nielsen door Bjorn Meijer doorgekopt en binnengekopt door Vanaken. Na de voorsprong werd Zulte Waregem nog gevaarlijk maar de stand veranderde voor rust niet meer. Dit gebeurde ook na rust niet, gaandeweg de tweede helft was het verzet gebroken. Borja Lopez scoorde nog een rode kaart na het neerhalen van de doorgebroken Noa Lang en tegen tien man kwam de overwinning voor Club Brugge niet meer in gevaar.