Club Brugge CEO dreigt de mediagelden individueel te verkopen

Vincent Mannaert en Bob Madou
Vincent Mannaert en Bob Madou Foto: © BSR Agency

Het is weer bijna die tijd van het jaar waarin de Pro League moet onderhandelen over de televisierechten. In voorgaande jaren ging het altijd om een collectieve deal met alle clubs, maar dit zou kunnen veranderen. Volgens Sportwereld overweegt Club Brugge nu om de televisierechten apart te verkopen.

Bij Club Brugge vervult Bob Madou momenteel de rol van CEO. Hij pleit ervoor dat de mediagelden verdeeld worden op basis van de bijdrage van elke club. "Wij denken dat wij en een paar anderen een groot aandeel hebben in het totaalbedrag", laat de CEO weten.

Madou overweegt nu om de tv-rechten apart te verkopen. Volgens de CEO heeft de club voorbehoud gemaakt bij een collectieve verkoop.

Binnenkort beginnen de onderhandelingen over welke partners het seizoen 2025-2026 mogen uitzenden en welk bedrag daar tegenover staat. Men maakt zich bij de Pro League weinig zorgen, het is namelijk niet voor het eerst dat een club dreigt de rechten individueel te verkopen. De afgelopen jaren werd telkens alles in één pakket verkocht.

Lees meer:
0 reacties