Club Brugge durft het wél aan met voormalig coach als assistent

Rik De Mil
Rik De Mil Foto: © Orange Pictures

Rik de Mil blijft na een turbulent seizoen verbonden aan Club Brugge. Daarmee laat Club Brugge zien dat het wél mogelijk is om een hoofcoach terug te laten keren in zijn rol als assistent. Iets wat bij Ajax niet mogelijk bleek met John Heitinga.

Club Brugge en De Mil maakten gisteren bekend dat ze komend seizoen met elkaar doorgaan. Ronny Deila is de nieuwe hoofdcoach, toch blijft De Mil verbonden. Ondanks dat hij de afgelopen maanden de leiding had over het eerste elftal keert hij nu dus toch terug in zijn rol als assistent. Daarover zei hij eerder al: "Ik ben ervan overtuigd dat ik een belangrijke rol kan spelen in de trainersstaf voor volgend seizoen."

Hoe anders is de situatie bij Ajax, schrijft Voetbalprimeur. Daar gaat met John Heitinga een kind van de club enigszins beschadigd weg, nu Maurice Steijn de nieuwe hoofdcoach is en er geen plek is voor hem in de technische staf. Technisch directeur Sven Mislintat vertelde dat het voor hem geen optie was om Heitinga terug te laten keren in zijn rol als assistent. Hij zei daarover eerder: "Ik heb nog nooit gezien dat een hoofdcoach weer assistent werd."

Lees meer:
0 reacties