Club Brugge-fans gewaarschuwd: "Bevreesd voor vergeldingsacties"

Club Brugge-fans met een sfeeractie
Club Brugge-fans met een sfeeractie Foto: © BSR Agency

De duizend Club Brugge-fans die deze week afreizen naar Griekenland zijn flink gewaarschuwd. Vorige week braken er voor en na de Europese heenwedstrijd tegen PAOK in Brugge rellen uit. Het kwam tot een confrontatie tussen PAOK-hooligans en de politie.

Het maakt dat de sfeer in Thessaloniki zeer gespannen zal zijn, zo meldt Club Brugge. De Belgische topclub komt met een dringend advies. "We raden het dragen van Club-kleuren buiten het stadion af", zo klinkt het op de clubsite. "Probeer zo veel mogelijk in groep te blijven en volg de richtlijnen van onze stewards ter plekke en de lokale autoriteiten strikt op."

Dirk De fauw, burgemeester van Brugge, is bevreesd dat Club-supporters in Griekenland het slachtoffer kunnen worden van vergeldingsacties door PAOK-fans. "Ik vraag de Brugse supporters met aandrang om waakzaam en voorzichtig te zijn. Ik ben bevreesd voor de vergeldingsacties. Vertrek zeker niet zonder geldig toegangsbewijs en neem zeker geen uitdagende houding aan ten opzichte van de Griekse supporters", aldus De fauw in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Lees meer:
0 reacties