Club Brugge flikte het al eens zonder Lang op KV Kortrijk

PHOTONEWS 10958577 026
PHOTONEWS 10958577 026 Foto: © Peter De Voecht/Photo News

Clinton Mata er niet bij wegens een schorsing, Andreas Skov Olsen is nog niet fit genoeg om in actie te komen en Tajon Buchanan heeft interlandverplichtingen. Het zit Club Brugge en Alfred Schreuder niet mee in de aanloop naar het bezoek aan KV Kortrijk. En dan is Noa Lang er ook nog eens niet bij. Maar Blauw-Zwart pakte zonder Lang al eens drie punten in het Guldensporenstadion.

Waar Club Brugge dit seizoen alle moeite heeft om zijn wedstrijden in de Jupiler Pro League te winnen, stond er vorig seizoen in de reguliere competitie geen maat op Blauw-Zwart. Tussen 26 december 2020 en 12 maart 2021 won de ploeg van toenmalig trainer Philippe Clement zelfs tien wedstrijden op een rij. Dat had ze grotendeels te danken aan Noa Lang.

De aanvaller toonde voor de winterstop al zijn waarde voor Club, maar in de eerste weken van 2021 stond er écht geen maat op hem. Hij maakte de ene na de andere fraaie treffer en verzorgde ook nog eens een heleboel assists. Maar zijn sterke reeks werd verstoord door een blessure, opgelopen bij Jong Oranje.

Een domper voor Club Brugge én Lang zelf, die daardoor het bezoek aan KV Kortrijk aan zich voorbij moest laten gaan. Blauw-Zwart was in aanvallend opzicht grotendeels afhankelijk van de vorm van de Nederlander. Maar hij kon zijn ploeg in de lastige uitwedstrijd tegen KV Kortrijk dus niet van waarde zijn.

Strafschop

Dat het een lastige avond zou worden, bleek al na achttien minuten. Zinho Gano bracht de thuisploeg binnen twintig minuten op voorsprong. Heel lang kon ze daar echter niet van genieten. Eduard Sobol knalde drie minuten later namelijk op heerlijke wijze raak. Het duurde vervolgens wel tot de 77ste minuut voordat Club het verschil wist te maken. Hans Vanaken benutte een strafschop en bepaalde daarmee de eindstand op 1-2.

Het bezoek aan KV Kortrijk van zondag is niet de eerste competitiewedstrijd die Lang dit seizoen moet missen. De thuiswedstrijden tegen Standard (2-2) en STVV (2-0) gingen ook al aan zijn neus voorbij. In beide gevallen was een schorsing de oorzaak. Ditmaal ontbreekt hij wegens een positieve coronatest.