Club Brugge flink in de problemen: bekerfinale ver weg

PHOTONEWS 10969945 054
PHOTONEWS 10969945 054 Foto: © Jbo/Photo News

Club Brugge moet flink aan de bak in de tweede helft van de return tegen KAA Gent in de halve finale van de Croky Cup, wil het zich plaatsen voor de bekerfinale. Na 45 minuten kijkt de ploeg van Alfred Schreuder namelijk tegen een 0-2 achterstand aan.

En zo is het goede gevoel voorlopig toch weer weg. Club Brugge beleefde een ideale aanloop naar de return tegen KAA Gent. Na overwinningen op Charleroi en Eupen moest ook Antwerp FC eraan geloven. De concurrent werd met een 4-1 nederlaag terug naar huis gestuurd. Fraaie cijfers, maar het voetbal dat Club in de topper op de mat legde was nog mooier. Schreuder leek de boel eindelijk op de rails te hebben.

Maar nu dreigt Club toch weer een flinke teleurstelling te moeten slikken. De ploeg van Schreuder begon dankzij een 0-1 overwinning in de heenwedstrijd als favoriet aan het tweede treffen met KAA Gent. Maar duidelijk was dat het nog zeker niet was gelopen. KAA Gent won dit seizoen al twee keer van Club in de competitie en was ook in de heenwedstrijd de bovenliggende partij. Het was zelfs een klein wonder dat Blauw-Zwart met een voorsprong begon aan de return.

Van die voorsprong was na twee minuten echter geen sprake meer. Vadis Odjidja-Ofoe reageerde het meest attent op een afgeslagen vrije trap en zag zijn schot met de nodige mazzel achter Simon Mignolet verdwijnen. Een vroege domper voor Club, dat de koppies echter niet liet hangen. De ploeg van Schreuder herpakte zich en was de bovenliggende partij in de tweede helft. Het kreeg kansen via Andreas Skov Olsen, Hans Vanaken en Sargis Adamyan. Maar het vizier stond nog niet op scherp.

Mazzel

Dat was bij KAA Gent wel anders. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck kwam na de 0-1 nog amper van de eigen helft, maar leidt bij rust dus wel met 0-2. Alessio Castro-Montres verschalkte Mignolet met een afstandsschot voor de 0-2. Het had nog pijnlijker kunnen worden voor Club. Laurent Depoitre kopte namelijk tegen de paal. De thuisploeg mocht dus van geluk spreken dat het niet met een nog grotere achterstand begint aan de tweede helft.

De wedstrijd is natuurlijk nog niet gespeeld. Club heeft aan één doelpunt genoeg om een verlenging af te dwingen. Maar het belooft een lastig karwei te worden.