Club Brugge gaat op STVV op jacht naar zevende zege

Drie dagen na de bekerontmoeting met Deinze en vijf dagen vóór de loodzware uitwedstrijd tegen Manchester City, gaat Club Brugge op bezoek bij STVV. Even een tussendoortje zal het zeker niet worden voor de ploeg van Philippe Clement. Niet alleen omdat Club in Sint-Truiden op kunstgras speelt. Ook omdat het in de competitie niet nog meer averij mag oplopen.

Club Brugge was er veel aan gelegen om dit seizoen goed van start te gaan. In het afgelopen seizoen beleefde de ploeg van Clement immers een beroerde start. De eerste drie competitiewedstrijden leverden slechts drie punten op. Het kwam uiteindelijk allemaal goed voor Club Brugge, maar het kon natuurlijk niet lang goed blijven gaan. De Champions' play-offs bewees al dat het verschil tussen Club en zijn achtervolgers niet zo groot was als de eindstand na 34 wedstrijden in de reguliere competitie deed vermoeden.

Ook dit seizoen beleeft Club Brugge echter een valse start in de competitie. Na de 0-4 overwinning op Zulte-Waregem en de 3-2 zege op Beerschot leek de ploeg van Clement de smaak te pakken te hebben, maar ruim twee maanden na de overwinning op Beerschot blijkt niets minder waar. In de Champions League werden er weliswaar knappe prestaties behaald tegen PSG en RB Leipzig, maar in de competitie kunnen de optredens vooralsnog niet echt bekoren. Er zijn inmiddels twaalf wedstrijden gespeeld en Club Brugge heeft al dertien verliespunten. Dat is veel te veel. Zeker als je kijkt tegen welke ploegen er niet werd gewonnen.

Blauw-Zwart verspeelde dit seizoen al punten tegen onder meer Eupen, Cercle en OH Leuven. De landskampioen kan en mag het bezoek aan STVV dan ook zeker niet onderschatten. Clement kennende heeft hij zijn spelers vaak genoeg gewezen op het belang van deze wedstrijd en gevraagd om niet al aan Manchester City te denken. Het is echter aan de spelers om te bewijzen dat ze die boodschap begrepen hebben. Wat kan helpen is dat een groot aantal spelers dat zaterdagavond aan de aftrap staat, woensdagavond tegen Deinze niet in actie hoefde te komen. Zo beloofde Clement vrijdag al dat we in Sint-Truiden een frissere Charles de Ketelaere te zien zouden krijgen.

De ontmoeting tussen STVV, de huidige nummer twaalf, en Club Brugge begint om 20.45 uur!

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1454342303636619265?s=20
Lees meer: