Club Brugge gaat voor grote schoonmaak en laat drie spelers gaan

Hans Vanaken, Denis Odoi en Eder Balanta
Hans Vanaken, Denis Odoi en Eder Balanta Foto: © Orange Pictures

Op de officiële kanalen van Club Brugge is er geen vermelding van Eder Balanta te vinden in de spelerslijst, hoewel de 30-jarige middenvelder nog steeds een contract heeft tot 30 juni 2024. Balanta is niet de enige speler die ontbreekt.

Faitout Maouassa en Owen Otasowie zijn ook niet uitgenodigd voor de trainingsstage en ontbreken op de spelerslijst. Club Brugge beschouwt deze spelers als overbodig en zoekt naar een snelle oplossing.

In de zomer van 2019 heeft Club Brugge ongeveer 2,4 miljoen euro betaald voor de transfer van Eder Balanta. Gedurende zijn tijd bij de club heeft hij deelgenomen aan 112 wedstrijden. In januari ging Balanta op huurbasis naar Schalke 04. De dertigjarige middenvelder, die ook negen keer voor het Colombiaanse nationale team is uitgekomen, past niet langer in de plannen van Club Brugge.

Ook heeft Club een bedrag van 4 miljoen euro betaald voor de verwerving van Faitout Maouassa. De 25-jarige Franse speler heeft vorig seizoen op huurbasis bij Montpellier gespeeld, waar hij veel speeltijd kreeg. Zijn contract bij Club Brugge heeft nog een looptijd van twee jaar. Maouassa heeft in totaal negen wedstrijden gespeeld voor de club.

Owen Otasowie heeft een ander verhaal. Hij werd ook aangetrokken medio 2021 voor een bedrag van 4 miljoen euro. De 22-jarige Amerikaanse middenvelder heeft tot nu toe twee wedstrijden gespeeld voor Club Brugge. Vorig seizoen kreeg hij 129 speelminuten. Hij heeft ook vier keer meegespeeld bij Club NXT. Otasowie heeft nog twee jaar te gaan in zijn contract bij de club.

Balanta, Maouassa en Otasowie moeten niet rekenen op een nieuwe kans bij Club Brugge. Tenzij er een transfer plaatsvindt, zullen ze buiten beeld blijven, aldus het bericht van Voetbal België

Lees meer:
0 reacties