Club Brugge geanalyseerd: "Systeemfouten kwam niet aan de oppervlakte"

Bart Verhaeghe
Bart Verhaeghe Foto: © Orange Pictures

Nadat Club Brugge in veertien maanden alweer op zoek is naar de vierde trainer, bekijkt Bart Lagae in Het Nieuwsblad de werkwijze van de club.

Na enkele trainers te hebben versleten, werd besloten overzee te kijken en in Engeland een trainer op te halen. Ook dat werd geen succes. Lagae schrijft hierover: "Een nieuwe werkwijze om trainers aan te trekken is maar één voorbeeld van hoe Club Brugge kritisch naar zichzelf kijkt. Door de sportieve hoogconjunctuur van de laatste zeven jaar – waarin Club vijf titels won en nooit buiten de top twee finishte – kwamen sommige systeemfouten niet aan de oppervlakte, of werden ze door de vingers gezien."

Ook blikt hij vooruit hoe het wel moet: "Als Club Brugge in het seizoen 2023-2024 opnieuw weerbaar wil zijn voor de titel, is er meer nodig dan een nieuwe trainer. De hele clubstructuur is aan een diepgravende evaluatie toe."

"Bij die oefening wordt logischerwijs ook de relatie tussen voorzitter Bart Verhaeghe en algemeen manager Vincent Mannaert op de proef gesteld", vervolgt hij. "Beiden worden vaak in één adem genoemd en stuwden elkaar, en de club, meer dan tien jaar lang naar sportieve en financiële successen. Als voorzitter van de raad van bestuur zette Bart Verhaeghe de strategische lijnen uit, terwijl Vincent Mannaert de dagelijkse leiding in handen had. Met die dynamiek groeide Club Brugge uit van een veredelde vzw tot een middelgroot bedrijf met beursaspiraties", besluit de journalist.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand