Club Brugge heeft nog wat recht te zetten tegen Deinze

PHOTONEWS 10882596 060
PHOTONEWS 10882596 060 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Het is inmiddels ruim zes jaar geleden dat Club Brugge voor het laatst de Beker van België veroverde. Het wordt dus hoog tijd dat daar verandering in komt. De ploeg van Philippe Clement begint woensdag aan een nieuw avontuur in het bekertoernooi. De tegenstander is Deinze, dat sinds vorig jaar actief is op het tweede niveau. Club Brugge zal echter op zijn hoede zijn. Drie jaar geleden ging het immers nog flink mis tegen Deinze.

Het seizoen 2017/2018 was het eerste onder leiding van Ivan Leko. De Kroaat had bij zijn aanstelling een duidelijke opdracht meegekregen: breng de landstitel terug naar Brugge. Blauw-Zwart mocht zich in 2016 voor het eerst in vijftien jaar weer eens de beste van België noemen, maar slaagde er niet in om de landstitel te prolongeren. In het eerste seizoen met Leko als hoofdtrainer moest de landstitel dus terug naar Jan Breydel komen.

Dat betekende natuurlijk niet dat het bekertoernooi niet belangrijk werd geacht door de club. Toch besloot Leko in de zesde ronde met een B-elftal aan te beginnen. Met een bezoek aan Deinze leek dat ook wel mogelijk. De huidige tweedeklasser bewees echter het tegendeel. Ze nam na 33 minuten de leiding. Voor Leko was de achterstand bij rust al een reden om meteen in te grijpen. Arnaut Danjuma kwam binnen de lijnen voor Luan Peres. De aanvaller, die momenteel furore maakt bij Villareal, slaagde er echter niet in om het verschil te maken.

Dat gold ook voor Hans Vanaken en Wesley, die respectievelijk Sofyan Amrabat en Siebe Schrijvers vervingen. Ook met Danjuma, Vanaken en Wesley op het veld maakte Club Brugge een zwakke indruk. Dat moest de ploeg van Leko met nog twintig minuten te spelen bekopen met de 2-0. Daar bleef het uiteindelijk ook bij. Een explosie van geluid volgde na het laatste fluitsignaal, terwijl Club Brugge zwaar teleurgesteld afdroop. Woensdagavond is het aan Philippe Clement en co om die nederlaag recht te zetten.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda