Club Brugge hervat de zoektocht naar een spits

PHOTONEWS 10923266 071
PHOTONEWS 10923266 071 Foto: © Jimmy Bolcina/Photo News

Een nieuwe vleugelspeler staat bovenaan het verlanglijstje van Club Brugge. Hoewel Michel-Ange Balikwisha een duidelijke voorkeur heeft voor Antwerp FC, hoopt de landskampioen hem nog altijd los te kunnen weken bij Standard. Ondertussen verkent ze de transfermarkt ook voor versterking op andere posities. De spitspositie, bijvoorbeeld. Philippe Clement heeft met Bas Dost, Youssouph Badji en Daniel Pérez weliswaar al drie spitsen tot zijn beschikking, maar hij zou er toch nog één bij willen hebben.

Afgelopen zomer stond een nieuwe spits bovenaan het wensenlijstje van Clement. Met Emmanuel Dennis, Michael Krmencik, Siebe Schrijvers, David Okereke en Youssouph Badji was de spitspositie weliswaar drukbevolkt, maar geen van hen kon aan de wensen van Clement voldoen. De zoektocht naar een nieuwe aanvalsleider leidde Club Brugge langs verschillende clubs. Van Jhon Cordoba (FC Köln) tot Adolfo Gaich (San Lorenzo) en van Michy Batshuayi (Chelsea) tot Dost (Eintracht Frankfurt). Blauw-Zwart maakte uiteindelijk alleen werk van Dost. De Nederlander had weliswaar oren naar een overstap naar Jan Breydel, maar zijn werkgever wilde hem niet zomaar laten gaan.

Integendeel zelfs. De Duitsers verlangden een transfersom van zo'n 6-7 miljoen euro. Die was Club Brugge iets te gortig. De Belgen zetten een voorlopige streep door de komst van Dost, met als gevolg dat Clement zonder onomstreden spits aan het seizoen begon. De oefenmeester bleef gedurende de eerste seizoenshelft zoekende. Dennis, Okereke, Krmencik, Schrijvers, Badji. Allemaal kregen ze een kans. Zelfs Charles de Ketelaere stond op een gegeven moment in de punt van de aanval. Hij maakte nog de beste indruk. Clement wilde echter een kopsterke spits. Op Jan Breydel waren ze Dost nog niet vergeten. De Nederlander zat in Duitsland vaker wel dan niet op de bank.

'Te jong'

In december had Club Brugge meer succes. Dost zette zijn handtekening onder een contract van anderhalf seizoen. Ruim een halfjaar later is Blauw-Zwart naar verluidt opnieuw op zoek naar een spits. Niet omdat Dost niet aan de verwachtingen kan voldoen. Wel omdat zijn contract nog slechts één seizoen doorloopt en het nog maar de vraag is of Club dat gaat openbreken. Dost is immers al 32 jaar. Met Badji en Pérez heeft Clement weliswaar twee alternatieven achter de hand, maar zowel de Senegalees als de Venezolaan is nog geen twintig jaar. Club Brugge acht beide spelers nog iets te jong voor het 'grote werk'. Heel gek is het dus niet als de landskampioen deze zomer daadwerkelijk een nieuwe nummer negen verwelkomt.

Emmanuel Dennis en Loïs Openda zijn immers al vertrokken, terwijl Kaveh Rezaei en Michael Krmencik op de nominatie staan om verkocht te worden. Daarnaast zou David Okereke bij een goed bod ook mogen verkassen. Dat maakt de weg vrij voor een nieuwe centrumspits. Turkse media brachten Club Brugge al nadrukkelijk in verband met de komst van Enis Destan. Hij is momenteel actief bij het Turkse Altınordu FK. Hoe serieus de blauwzwarte interesse is, moet overigens nog blijken. Destan moet, evenals Badji en Pérez, nog twintig worden. De komst van Destan zou dus opvallend zijn, aangezien Club Badji en Pérez nog te jong zou achten.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand