Club Brugge hoopt naast Dost op nog een naam uit Duitsland'

Club Brugge viert een treffer tegen Eupen
Club Brugge viert een treffer tegen Eupen Foto: © David Hagemann/Photo News

Hoewel hij voorlopig te duur is bevonden door Club Brugge, hoopt de landskampioen zich dolgraag te versterken met Bas Dost. De Nederlander, die op dit moment onder contract staat bij Eintracht Frankfurt, moet in Brugge de nieuwe aanvalsleider worden. Hij is echter niet de niet de enige speler van wie Club Brugge hoopt dat hij Duitsland verruilt voor de Pro League. Ook Linton Maina prijkt hoog bovenaan het lijstje.

Dinsdagavond was het Algemeen Dagblad het eerste medium dat serieus nieuws maakte van de interesse van Club Brugge in Dost. De Nederlander scoorde in de afgelopen seizoenen aan de lopende band voor onder andere SC Heerenveen, VFL Wolfsburg en Sporting Portugal. Met Michael Krmencik en David Okereke, twee spitsen die moeilijk tot scoren komen, is het dan ook niet gek dat Club Brugge gecharmeerd is van de boomlange aanvaller. Hij is echter nog in het bezit van een tweejarig contract en is daarom niet voor een appel en een ei op te halen. Naar verluidt verlangt Frankfurt zo'n zeven miljoen euro voor Dost, een bedrag dat Blauw-Zwart voorlopig te gortig is.

Maina

Ook de interesse in Maina kwam de afgelopen dagen nadrukkelijk ter sprake. Voor de flankspeler van Hannover 96 zou Club Brugge op dit moment wel wat miljoenen over hebben. Volgens het Duitse Bild zou Vincent Mannaert een bedrag van zes miljoen euro in gedachten hebben. Dat zou normaal gesproken genoeg zijn voor een 21-jarige speler die actief is in de Tweede Bundesliga, maar Hannover 96 zou naar verluidt mikken op acht miljoen euro. De vraag is of Club Brugge dat bedrag over heeft voor een aanvaller die erg blessuregevoelig is. Alleen in het afgelopen seizoen stond hij wegens twee verschillende blessures 111 dagen aan de kant. Daardoor kwam hij niet verder dan 25 officiële wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde en zeven assists leverde.

Daarnaast is het ook nog maar de vraag of Hannover 96 zijn groeibriljant deze zomer al kwijt wil. Maina heeft nog niet alles kunnen zien wat hij in huis heeft. De Duitsers zijn zich bewust van het feit dat ze hem na nog één sterk seizoen hoogstwaarschijnlijk voor meer dan acht miljoen euro kunnen kopen. Aan de andere kant weet de club natuurlijk als geen ander van zijn blessuregevoeligheid. Zijn enorme potentie staat echter buiten kijf. Mocht Club Brugge doordrukken, zou het met Maina zomaar eens de eerste zomerse versterking kunnen verwelkomen.

https://www.youtube.com/watch?v=29zAIlD4cN8

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda