"Club Brugge houdt de trainersmarkt van dichtbij in de gaten"

Ronny Deila
Ronny Deila Foto: © Pro Shots

De nederlaag van Club Brugge bij Molde FK heeft voor veel onrust gezorgd. Binnen de club heersen twijfels over het functioneren van de hoofdcoach, Ronny Deila.

Dat schrijft Het Nieuwsblad. "Je kunt er niet omheen dat Deila zoekende is, daarbij niet geholpen door de vele afwezigheden. Nu ineens begon De Cuyper als linksvoor, terwijl hij tien dagen geleden nog de… rechtsachter was – het verschil kon niet groter zijn. De omzettingen bij de rust – van 4-3-3 naar 3-5-2 – zorgden volgens Deila voor meer controle (maar niet voor gevaar). Het was een rommeltje. Toen Skov Olsen inviel, was het voor hem niet duidelijk wat zijn positie was."

Toch hoeft Deila nog niet te vrezen voor zijn baan, schrijft de krant. "En toch is een ontslag niet aan de orde. Club houdt weliswaar de trainersmarkt van dichtbij in de gaten – meer dan anders –, maar er is geen gunstig klimaat om nu afscheid te nemen van Deila. Er is intern geen oplossing voorhanden, de groep staat nog achter Deila, er is (nog) geen technische directeur, de nieuwe sportieve structuur is pas geïnstalleerd en, last but not least, vorige seizoen kende Club drie trainers. Je kunt niet blijven veranderen."

Lees meer:
0 reacties