Club Brugge-huurling trefzeker en dient FC Barcelona nederlaag toe

Cyle Larin
Cyle Larin Foto: © Pro Shots

Cyle Larin heeft dinsdag met Real Valladolid met 3-1 weten te winnen van FC Barcelona. De huurling van Club Brugge was trefzeker en had daarmee een belangrijk aandeel in de zege.

Het sterrenteam uit Barcelona begon zonder de geblesseerde Pedri. Spelers als Sergio Busquets, Ousmane Dembélé en Jordi Alba begonnen op de bank. Valladolid wist al na twee minuten de leiding in de wedstrijd te nemen na een eigen doelpunt van Andreas Christensen. In minuut 22 kreeg Valladolid een penalty en deze werd benut door Cyle Larin. Na rust werd werd het 3-0, waarna Lewandowski in minuut 84 nog iets terugdeed voor FC Barcelona: 3-1.

Larin kwam dit seizoen 17 keer in actie voor Valladolid. De Canadees wist hierin negen keer te scoren en drie keer een assist te leveren. Met Valladolid staat hij zeventiende en vecht daarmee nog tegen degradatie. De drie punten tegen de kampioen van Spanje waren daarmee extra belangrijk.