Club Brugge in extremis onderuit in halve finale Belgische beker

Club Brugge baalt
Club Brugge baalt Foto: © Pro Shots

In de returnmatch van de halve finale van de Croky Cup is Club Brugge met 2-0 onderuit gegaan tegen Union SG. Nadat Club Brugge eerder thuis won met 2-1 werd een goal van Ross Sykes in de 93e minuut de blauwzwarten fataal.

Tijdens de confrontatie met Club Brugge toonde Union zich van zijn sterkste kant en hanteerde een verhoogd tempo ten opzichte van de bezoekers uit Brugge. In de eerste helft kreeg Mathias Rasmussen een uitgelezen kans, maar hij wist de bal niet tussen de palen te krijgen. Ook Club Brugge liet zich niet onbetuigd en creëerde kansen, waaronder een kopbal van aanvoerder Hans Vanaken en een uitbraakpoging van Igor Thiago, die de paal raakte.

Vanaken ontving een gele kaart na twee opeenvolgende tackles. In de tweede helft kwam Union scherp uit de kleedkamer, maar de grootste kansen bleven voor Club Brugge. Uiteindelijk was het Amoura die in de 72e minuut profiteerde van een slecht weggewerkte bal door Club Brugge. De snelle aanvaller joeg de bal hoog in het doel en bezorgde Union de verlossende voorsprong.

Union zette door en ging op zoek naar het volgende doelpunt, en die viel in de 93e minuut door Sykes. De verdediger wist op voorzet van Cameron Puertas het beslissende doelpunt te maken waarmee de droom van de negentiende bekerfinale in de clubgeschiedenis van Club Brugge in rook opging.

Lees meer:
0 reacties