'Club Brugge is verkocht voor Kerstmis': "Nog meer onzekerheid"

Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert
Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert Foto: © Orange Pictures

Club Brugge schijnt middenin een verkoopproces te zitten. Blauw-Zwart kan over twee maanden al overgenomen worden door een nieuwe eigenaar. Dat heeft allemaal te maken met een onprettige samenwerking tussen voorzitter Bart Verhaeghe en algemeen manager Vincent Mannaert.

Het was al eerder bekend dat Club Brugge te koop stond, maar nog maar weinig mensen wisten of er ook concrete aanbiedingen gedaan zijn. Daar lijkt het nu wel op. Sportjournalist Peter Vandenbempt geeft bij Sporza aan: "Het is een slecht moment voor die sportieve crisis bij Club. Ze zitten in een verkoopproces en dat zou voor Kerstmis afgerond worden. Misschien komen ze dan in Amerikaanse handen en dat zorgt voor nog meer onzekerheid binnen de club."

Daarnaast is het huidige bestuursduo niet meer zo close als eerst. "Verhaeghe en Mannaert, die tien jaar een geweldige tandem vormden, zijn uit elkaar gegroeid. Je hebt toch af en toe wat incidenten tussen die twee", meent Vandenbempt.

De journalist heeft meerdere concrete voorbeelden van de ongemakkelijke relatie tussen Verhaege en Mannaert. "Mannaert had een geweldige deal voor Antonio Nusa met Chelsea geregeld. Voor meer dan 30 miljoen. Verhaeghe heeft dat geweigerd en dat zorgt toch voor spanningen. Mannaert gaat zelfs niet meer naar uitmatchen en dat is toch vreemd voor de man die de sportieve touwtjes in handen heeft. En als er een nieuwe eigenaar komt, kan die heel goed zeggen dat ze graag hebben dat Mannaert blijft om voor continuïteit te zorgen. Maar misschien doet hij zelf graag ook iets anders."

Lees meer:
0 reacties