"Club Brugge is zoals Ajax een keurmerk voor transfers geworden"

Igor Thiago
Igor Thiago Foto: © Pro Shots

Club Brugge heeft Igor Thiago verkocht voor 37 miljoen euro. Een flink bedrag en Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, ziet dat Blauw-Zwart zodoende prima zaken doet.

"Nog maar drie maanden geleden vroegen wij, en met ons nog velen, ons af wat Igor Thiago nu eigenlijk Club Brugge kon bijbrengen. Een Braziliaan, maar hij speelde niet als een Braziliaan, verkwanselde als spits grote kansen en dat allemaal voor bijna acht miljoen euro. Vandaag vertrekt hij voor 37 miljoen euro naar Brentford. Wie is hier gek?", schrijft Vandewalle.

Hij is lovend over het beleid van Club: "Net als Ajax in Nederland is Club Brugge op de transfermarkt een keurmerk geworden. Met de stempel van Ajax op de rug verkoopt de (even gevallen) Nederlandse topclub modale spelers voor het dubbele van de eigenlijke waard."

Club Brugge is zich volgens Vandewalle in dezelfde positie als Ajax aan het wurmen. "Het heeft ‘maar’ vier spelers in de top tien van duurste uitgaande Jupiler Pro League-transfers ooit, maar als je Igor Thiago op deze manier verkoopt, zijn er ongetwijfeld nog meer op komst. Het Brugse bestuur doet uitstekend wat elke Belgische club moét doen om op een gezonde manier te overleven: jonge, talentrijke spelers opleiden of halen en daarvan elk seizoen minstens eentje met serieuze winst verkopen. Dat is nu al jaren aan de gang, zodat de boekhouding ijzersterk blijft", aldus Vandewalle.

Lees meer:
0 reacties