Club Brugge-jeugdproduct stopt met voetballen: "Geen weg terug"

Lars Dendoncker
Lars Dendoncker Foto: © Instagram @dendonckerlars

Lars Dendoncker speelde in zijn jeugd bij Club Brugge, voordat hij de overstap maakte naar het Engelse Brighton. Door hartproblemen heeft hij nu op 22-jarige leeftijd besloten het profvoetbal vaarwel te zeggen.

Op zijn Instagram vertelt hij hier zeer openhartig over. "Als kind had ik maar één droom: profvoetballer worden. Maar mijn profcarrière is jammer genoeg van heel korte duur geweest. Door mijn hartproblemen heb ik beslist om te stoppen voor mijn eigen gezondheid. Dit was en zal de moeilijkste beslissing ooit zijn. Maar er is geen weg meer terug en ik moet vooruit kijken in de toekomst. Maar dit zal tijd nodig hebben om te verwerken."

Hij besteedt in het bericht extra aandacht voor alle clubs waar hij gespeeld heeft. "Ik heb enorm veel geleerd van dit hele avontuur en enorm veel moeten opofferen. Waardoor dit nog altijd veel pijn doet. Elf jaar in de academie van Club Brugge waar ik enorm veel vrienden gemaakt heb. Twee mooie jaren bij Brighton en een half seizoen bij St. Johnstone waar ik mijn profdebuut gemaakt heb. Ik wil alle spelers, trainers en alle mensen waarmee ik het pad gekruist heb bedanken voor alles."

Lees meer:
0 reacties