'Club Brugge kan het Bayern München van België worden''

Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert, voorzitter en CEO van Club Brugge
Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert, voorzitter en CEO van Club Brugge Foto: © ©Photo News

Club Brugge is de voorbije jaren geëvolueerd naar de grootste voetbalclub van België. Blauw-zwart pakt prijzen en doet het ook op financieel vlak beter dan ooit tevoren. Sporteconoom Wim Lagae is onder de indruk van het beleid van Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws analyseert Lagae de jaarrekeningen van de Belgische eersteklassers. Club Brugge is de primus van de klas en Lagae legt uit hoe dat komt. "Het is geen toeval dat Genk en Club de twee ploegen zijn die de voorbije jaren Champions League hebben gespeeld. Daar halen ze vleespotten binnen met hun startpremie en het prijzengeld", aldus Lagae.

"En minstens even belangrijk: hun spelers staan op dat toneel in een mooie vitrine. De Trossards, Diatta's en Malinovskyi's van deze wereld worden zo meer waard. Clubs die Champions League spelen, slagen er doorgaans in om een enorme meerwaarde te creëren op vlak van transferstromen."

Bayern München

Volgens Lagae kan Club Brugge nóg groeien. "Club Brugge zal blijven investeren om kampioen te blijven worden. Het kan zijn oefencentrum nog meer uitbouwen, een nieuw stadion zetten, nog meer geld in de jeugd steken en zijn A-kern versterken. Alle mechanismen zijn aanwezig om in een Bayern Munchen-scenario te komen. Club Brugge kan het Bayern München van België worden", zegt Lagae.

"De concurrenten moeten zich suf kopen om enigszins te kunnen volgen, en om zelf Europees voetbal te halen. De prikkels om te overinvesteren worden nergens weggenomen. Er is maar één zekerheid. De rijken worden rijker. De sterken worden sterker. En al zeker als ze Champions League spelen", besluit de sporteconoom.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/12
Mechelen
13:30
Club Brugge
zo
17/12
Club Brugge
13:30
Gent
vr
22/12
RWDM
20:45
Club Brugge
di
26/12
Club Brugge
20:45
Union Saint-Gilloise
za
20/01
Club Brugge
20:45
Westerlo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Anderlecht 16 15 34
3 Gent 16 8 29
4 Antwerp 16 18 27
5 Club Brugge 16 14 26
6 Genk 16 13 25
7 Cercle Brugge 16 3 25
8 Sint-Truiden 16 -4 22
Bekijk de hele stand