Club Brugge komt met groots nieuws en richt nieuw team op: "Trots"

Een bal met het logo van Club Brugge
Een bal met het logo van Club Brugge Foto: © Pro Shots

Club Brugge richt een nieuwe ploeg op. De Club Brugge Foundation heeft een voetbalploeg opgezet voor mensen met een amputatie, het ‘Club Brugge Amp Team’. Partner Aqtor! zal met trots de wedstrijdshirts sieren.

Met het ‘Club Brugge Amp Team’ kunnen spelers die door een ongeluk, ziekte of aangeboren afwijking een deel van hun ledemaat missen toch weer voetballen. De veldspelers missen een (deel van hun) been en keepers missen een (deel van hun) arm. Door het gebruik van krukken kunnen alle spelers genieten van het voetbalspel.

"We zijn trots om een extra telg binnen de Clubfamilie voor te stellen met de lancering van het project ‘Club Brugge Amp Team’", zo reageert Peter Gheysen, Head of Foundation, op de clubwebsite. "Naast de wekelijkse trainingen organiseren we ook gespecialiseerde coaching, verschillende workshops en sociale bijeenkomsten voor het team."

"Zo bevorderen we niet alleen sportieve prestaties, maar willen we ook bijdragen aan het algemene welzijn van onze spelers. Zo staat dit project ook voor meer dan voetbal", aldus Gheysen. Het ‘Club Brugge Amp Team’ speelt op zaterdag 25 november hun allereerste internationale amputatievoetbaltornooi onder de vlag van Club Brugge. In Keulen nemen ze het op tegen andere amputatieteams uit Duitsland, Engeland en Georgië.

Lees meer:
0 reacties