Club Brugge krijgt twee flinke klappen in korte tijd

©Orange Pictures/Photo News

Mocht Club Brugge zich woensdagavond ten koste van KAA Gent plaatsen voor de bekerfinale, kan het daarin geen beroep doen op Denis Odoi. De middenvelder is in met rood van het veld gestuurd. Club heeft echter een wonder nodig om een ticket voor de eindstrijd binnen te halen.

Het zag er na 45 minuten al niet best uit voor de ploeg van Alfred Schreuder, die bij rust tegen een 0-2 achterstand aan keek. Maar er was nog geen reden tot paniek. Club had de heenwedstrijd immers met 0-1 gewonnen en uitdoelpunten tellen dit seizoen niet meer dubbel. Maar de opdracht is er in de openingsfase van de tweede helft niet eenvoudiger op geworden.

Club Brugge heeft nu namelijk twee doelpunten nodig om een verlenging af te dwingen. En die moet het maken met een man minder. Odoi kreeg in de eerste helft al een gele kaart nadat hij een counter van KAA Gent onschadelijk maakte. Zijn tweede volgde nog geen tien minuten na het fluitsignaal voor de start van de tweede helft. Tarik Tissoudali hing zo dusdanig om Odoi heen, dat de Belg zijn tegenstander uit frustratie een tik in het gezicht gaf.

De scheidsrechter stond er bovenop en gaf Odoi daarvoor zijn tweede gele kaart en dus rood. Alsof dat nog niet vervelend genoeg was, maakte KAA Gent er een minuut later 0-3 van. Waar Leander Depoitre voor rust nog tegen de paal knikte, trof hij nu wel doel.