Club Brugge maakt geen fout en pakt winst tegen Seraing (video)

Club Brugge heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Seraing met 2-0 gewonnen. De openingstreffer werd na een krap uur spelen gemaakt door Ferran Jutglá. In de blessuretijd van de wedstrijd schoot Antonio Nusa de wedstrijd in het slot.

De wedstrijd begon vrijdagavond met een minuut applaus voor Birger Jensen, de legendarische doelman van Club die afgelopen week overleed. Direct na de aftrap zocht Club Brugge de aanval. De landskampioen creëerde kansen via Vananken, Jutglà, Onyedika en Lang. Seraing-doelman Dietsch blonk uit en voorkwam vlak voor rust met een prima redding een doelpunt van Vanaken.

Tien minuten na rust kwam Club Brugge op voorsprong door een doelpunt van Ferran Jutglà. De aanvaller profiteerde van de voordeelregel na een overtreding op Lang en rondde bekwaam af. Daarna bleef club zoeken naar het uitbreiden van de score. Een kwartier voor tijd kreeg het echter bijna de deksel op de neus nadat Seraing in overtal opdook voor Mignolet. Via Mata ging de bal echter naast het doel.

Vlak voor tijd waren Onyedika en Skov Olsen dichtbij de tweede treffer. Beide spelers raakten de paal. Antonio Nusa was echter even later wel doeltreffend in de afronding. De invaller zorgde met de 2-0 voor het slotakkoord van de wedstrijd.

Club Brugge - Seraing 2-0

1-0 Jutglà 56'
2-0 Nusa 90'

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Mata, Mechele, Spileers, Meijer (75' Buchanan), Onyedika, Rits, Nielsen (54' Vermant), Vanaken, Jutglà (75' Nusa) en Lang (85' Skov Olsen)

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand