Club Brugge maakt zich op voor nog intensere toppers

PHOTONEWS 10924840 018
PHOTONEWS 10924840 018 Foto: © Jimmy Bolcina/Photo News

Hoewel Club Brugge met een ruime voorsprong aan de recente nacompetitie begon, maakte het de titelstrijd toch nog even spannend. Uiteindelijk kwam de landstitel niet meer serieus in gevaar. De onderlinge verhoudingen in de Champions' play-offs vormen daarentegen een serieuze waarschuwing voor komend seizoen. Gelukkig hebben Antwerp FC en Anderlecht voor nog meer motivatie gezorgd bij de club en haar fans.

Concurrenten ben je niet alleen binnen, maar ook buiten de lijnen. Op de tribunes, bijvoorbeeld. Welke supportersgroep maakt de meeste herrie? Wie tovert het mooiste spandoek tevoorschijn? Komend seizoen kunnen we - als het goed is - weer een mooie strijd op de tribunes verwachten. De Pro League maakte onlangs immers bekend dat er bij de competitiestart weer supporters in de stadions mogen zitten. Dat zal de toppers tussen Club Brugge en Anderlecht én Antwerp FC in één klap nog intenser maken, al gooien zij op de mercato ook al aardig wat olie op het vuur.

Waar te beginnen? De transfermarkt is weliswaar pas een aantal dagen officieel geopend, maar de Belgische ploegen hebben de fans niet lang laten wachten op spektakel. Sterker nog, dat begon al voorafgaand aan de Champions' play-offs. Toen kwam de interesse van Anderlecht in Lior Refaelov immers al naar buiten. De Israëliër was op dat moment in het bezit van een aflopend contract bij Antwerp FC. De Great Old wilde weliswaar langer met hem door, maar hij zag meer heil in een avontuur bij Anderlecht. Terwijl beide ploegen met elkaar uitvochten wie zich als nummer drie zou plaatsen voor de voorrondes van de Europa League, kondigde Paars-Wit de komst van Refaelov aan.

https://twitter.com/rscanderlecht/status/1404460688882479110?s=20

Maling

Dat schoot bij Antwerp FC in het verkeerde keelgat. De Great Old deed in het restant van de play-offs geen beroep meer op de Gouden Schoen. Ook in Brugge bracht de transfer nogal wat teweeg. Refaelov heeft zoals bekend een verleden bij Blauw-Zwart en dat het dragen van de paarswitte kleuren als vloeken in de kerk is, is een understatement. De Israëliër zelf heeft daar echter maling aan en keert komend seizoen als speler van Paars-Wit terug op Jan Breydel. Dat belooft wat.

Ook het thuisduel met Antwerp FC wordt door de Antwerpse verrichtingen op de mercato nóg interessanter. In tegenstelling tot Club Brugge laat de nummer drie van het voorbije seizoen immers flink van zich horen. Zo baarde het opzien door Björn Engels terug te halen naar België. Engels speelde in het verleden 97 officiële wedstrijden voor Club Brugge. De verdediger sprak ooit uit dat alleen Club Brugge hem kon verleiden tot een terugkeer op de Belgische velden, maar daar was dus niets van waar. Pikanter worden misschien wel de handelingen van Michel-Ange Balikwisha op Jan Breydel.

De aanvaller leek een lange tijd te verkassen naar Club Brugge, maar koos om sportieve en vooral financiële redenen voor Antwerp FC. Een aantal supporters van Blauw-Zwart liet zich in de afgelopen weken al uit over het gedrag van Balikwisha. ''Een broekventje dat absoluut nog niks heeft bewezen. Wij hebben zo iemand niet nodig bij Club Brugge'', klonk het onder meer. Kortom, dat belooft wat voor komend seizoen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
zo
19/05
Anderlecht
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand