Club Brugge mag in Jan Breydelstadion blijven: "Zolang dat nodig is"

Jan Breydelstadion
Jan Breydelstadion Foto: © Pro Shots

Club Brugge en Cercle Brugge zijn met het stadsbestuur tot een akkoord gekomen betreft het Jan Breydelstadion. De clubs mogen van het stadion gebruik blijven maken tot er duidelijkheid is omtrent een nieuw stadion.

Onlangs heeft de Raad voor Vergunningsbetwistingen de omgevingsvergunning voor een nieuw stadion voor Club Brugge vernietigd. Tot er duidelijkheid is over dat nieuwe stadion, mogen zowel Club als Cercle nog wat jaren in het huidige Jan Breydelstadion spelen. De huidige gebruiksovereenkomst zou aflopen op 30 juni van dit jaar. Om beide clubs een licentie te laten krijgen voor de komende voetbalseizoenen, moest er dus een nieuw contract worden opgemaakt.

In de nieuwe overeenkomst staat geen einddatum vermeld. "De overeenkomst eindigt op het moment van de effectieve ingebruikname van het stadion door Club Brugge en eventueel door Cercle Brugge, indien Cercle nog niet over een nieuw eigen stadion zou beschikken", zegt Franky Demon, schepen van Sport bij de VRT. "De nieuwe overeenkomst garandeert dus dat beide ploegen de komende seizoenen in het Jan Breydelstadion kunnen blijven voetballen, zolang dat nodig is."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand