Club Brugge mist twee spelers in en tegen Genk

Philippe Clement heeft vrijdagavond één kopzorg minder. Clinton Mata keert terug van een schorsing en is dus weer inzetbaar. Dat is uiteraard goed nieuws voor Club Brugge en Clement. Minder goed nieuws is dat Éder Balanta en Federico Ricca nog altijd niet fit genoeg zijn om in actie te komen. Voor de rest had de coach geen bijzonderheden te melden tijdens zijn persconferentie.

Mata liep in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen Moeskroen tegen zijn vijfde gele kaart aan. Daardoor moest hij het thuisduel met Anderlecht aan zich voorbij laten gaan. Hij werd vervangen door Ignace van der Brempt. In de topper tegen KRC Genk is de Angolees er dus weer bij.

Dat geldt nog niet voor Balanta en Ricca. Beiden zijn nog niet fit genoeg om in actie te komen. De Colombiaanse middenvelder is overigens wel op de weg terug. ''Federico Ricca is nog altijd out, Balanta is nog niet speelklaar. Hij krijgt nog een controlescan zaterdag om daarna hopelijk volledig groen licht te krijgen'', vertelde Clement donderdagmiddag tijdens zijn persconferentie.

Zowel Ricca als Balanta viel uit in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Moeskroen. De verwachting was toen al dat zij minstens drie weken buitenspel zouden staan. Ook Youssouph Badji moest het duel met de uiteindelijke degradant aan zich voorbij laten gaan. De Senegalees is echter volledig hersteld van zijn rugblessure. Afgelopen zondag kon hij al in actie komen, maar toen besloot Clement om nog geen beroep op hem te doen.

Lees meer: