Club Brugge moet nu bewijzen dat het echt gegroeid is

PHOTONEWS 10937634 168
PHOTONEWS 10937634 168 Foto: © jv20210815-253op /Orange Pictures/Photo News

Drie dagen na de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain mag Club Brugge alweer aan de bak. Zaterdagavond wacht namelijk het bezoek aan Charleroi. Heel veel tijd om na te genieten van het sterke optreden tegen PSG heeft Blauw-Zwart dus niet. Dat is maar goed ook, want de ploeg van Philippe Clement kan zich niet nog meer puntenverlies veroorloven in de competitie.

In de aanloop naar het thuisduel met PSG dichtte niemand Club Brugge een kans toe. De Fransen beschikten met Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar namelijk over de beste frontlinie van Europa. Het waren echter niet de sterren van PSG, maar Noa Lang, Charles de Ketelaere en hun blauwzwarte ploegmaten die de een verpletterende indruk achterlieten. Een overwinning leverde het ijzersterke optreden weliswaar niet op, maar Club gaf wel een duidelijk signaal af.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1438578440622546954?s=20

Een goede start van de groepsfase van de Champions League is Blauw-Zwart niet vreemd. Vorig seizoen werd er op de eerste speeldag met 1-2 gewonnen van Zenit. Een late goal van Charles de Ketelaere bezorgde Club toen de zege. De ploeg van Philippe Clement reisde daardoor op een roze wolk terug naar huis. De oefenmeester zelf wilde echter niet al te lang stilstaan bij de prestatie in Sint-Petersburg. Een paar dagen later wachtte namelijk al het bezoek aan OH Leuven. Clement maakte op de persconferentie in de aanloop naar dat duel van de gelegenheid gebruik om zijn ploeg te waarschuwen.

Teleurstelling

''Zeventien jaar geleden verloren we van Heusden-Zolder in de week dat we op AC Milan wonnen. OH Leuven is beter dan Heusden-Zolder'', sprak hij toen. Zijn waarschuwing kwam niet binnen bij de spelers. Die maakten een slappe indruk aan Den Dreef en gingen met 2-1 onderuit. De triomf na de zege op Zenit maakte een paar dagen later alweer plaats voor teleurstelling. Aan Club Brugge de taak om dat deze keer te voorkomen. De ploeg heeft zich knap hersteld van de pandoering op KAA Gent, maar zal zichzelf nu moeten motiveren om het niveau van het duel met PSG ook in de competitie op de mat te brengen.

''Om een grote ploeg te hebben en echt toppers te zijn, dan moet je dat om de drie dagen kunnen en niet een keer pieken'', zei Clement vorig jaar na de overwinning in Sint-Petersburg. Vincent Mannaert was na het gelijkspel tegen PSG uiteraard trots op de ploeg, maar begon bij Radio 1 ook al over Charleroi. ''In de competitie was het tot dusver een tikkeltje minder. Wel, nu volgt Charleroi en de lat ligt weer hoog'', aldus de CEO. Aan de spelers de taak om te laten zien dat de wedstrijd tegen PSG geen incident was.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda