Club Brugge op rapport: Eén speler valt gruwelijk door de mand

Igor Thiago en Eder Balanta
Igor Thiago en Eder Balanta Foto: © Orange Pictures

Club Brugge won donderdagavond met 3-1 op bezoek bij Lugano. De goals kwamen op naam van Éder Balanta, Andreas Skov Olsen en Hans Vanaken. Enkele spelers vielen volgens Het Nieuwsblad juist door de mand in Zwitserland.

Het medium is vooral niet te spreken over het optreden van Igor Thiago. Hij krijgt een 4. "Kon weer niet overtuigen en pakte ook onnodig geel. Ontsnapte aan een tweede kaart en werd wijselijk vervangen aan de rust", schrijft journalist Koen Verdruye. Ook Ferran Jutgla en Antonio Nusa konden niet imponeren. Zij worden allebei beoordeeld met een vijf.

"Verving aan de rust Thiago maar deed het nauwelijks beter en kon zich nooit opdringen. Toonde zich op een tegenprik nog eens op het eind", schrijft Verdruye over Jutgla. "Wie gehoopt had op wat geniale acties van de Noor kwam bedrogen uit, hij kon zich nooit opdringen", krijgt Nusa op zijn rapport. Ook Raphael Onyedika krijgt een vijf: "Loste op het uur Balanta af maar had net iets te veel fouten nodig om makkelijk overeind te blijven."

Veel spelers krijgen een 6 op hun rapport. Simon Mignolet bijvoorbeeld. "Kreeg aanvankelijk weinig of geen werk op te knappen, maar dat veranderde na de rust en voorkwam de aansluitingstreffer. Kreeg ook nog hulp van de paal en had beter kunnen doen bij de tegengoal", schrijft de journalist. Ook Tajon Buchanan, Brandon Mechele, Jorne Spileers, Bjorn Meijer, Casper Nielsen en doelpuntenmaker Andreas Skov Olsen kregen een 6.

Invaller Maxim De Cuyper werd beoordeeld met een 7. "Viel snedig in, soms te onstuimig, maar haalde zijn gouden linker boven bij de stilstaande fases en dat leverde op corner zelfs nog een goal op." Ook Philip Zinckernagel krijgt dat cijfer: "Kon zich in de eerste helft voluit uitleven en maakte goed gebruik van de ruimte. Op één van zijn vele goed aangesneden voorzetten scoorde Balanta met het hoofd."

Balanta en Vanaken worden ook beoordeeld met een 7. "Bedankte voor het vertrouwen van Deila, zorgde eindelijk voor de balans waar men al zo lang naar snakt en kopte Club vroeg op voorsprong. Na een uur zat zijn taak er op", schrijft Verdruyde over eerstgenoemde.

Lees meer:
0 reacties