Club Brugge opent nieuwe competitie thuis tegen Eupen

Club Brugge neemt het in het openingsweekend van de Jupiler Pro League op tegen Eupen. Dat blijkt uit de kalendervoorstelling voor het nieuwe seizoen. De wedstrijd staat gepland voor 25 juli. Dat is een week na de eerste officiële wedstrijd van Club Brugge van het nieuwe seizoen. De ploeg van Philippe Clement neemt het op 17 juli op tegen KRC Genk. Beide ploegen strijden dan om de Supercup.

In het afgelopen seizoen mocht Club Brugge nog de competitie openen, maar komende jaargang is het de beurt aan Standard en KRC Genk. Een affiche om naar uit te kijken. De ploeg van John van den Brom veroverde namelijk ten koste van Standard de Beker van België. De Rouches krijgen dus direct de kans om revanche te nemen voor die nederlaag. Club Brugge komt een dag later in actie. De landskampioen krijgt bezoek van Eupen. In het afgelopen seizoen zegevierden Clement en co thuis met 3-0 tegen Eupen, dat de reguliere competitie afsloot op de twaalfde plek.

Op de tweede speeldag gaat Club Brugge op bezoek bij Union, de promovendus. Een week later speelt de landskampioen haar eerste topper van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League. Dan krijgt het 'bezoek' van buurman Cercle. De eerste echte topwedstrijd voor Blauw-Zwart staat gepland voor de zesde speeldag. Clement en zijn manschappen reizen op 29 augustus af naar KAA Gent, waar de Slag om Vlaanderen op het programma staat. In het afgelopen seizoen was die één keer een prooi voor Gent en één keer voor Club. In de Ghelamco Arena zegevierden de Blauw-Zwarten met 0-4 dankzij doelpunten van Bas Dost (tweemaal), Charles de Ketelaere en Daniel Pérez.

Het volledige schema kunt u hier downloaden.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1402308551754883077?s=20
Lees meer: