Club Brugge sluit winterstage af met kleine overwinning

PHOTONEWS 10960254 847
PHOTONEWS 10960254 847 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Club Brugge heeft het trainingskamp in het Spaanse Marbella goed afgesloten. Drie dagen na het gelijkspel tegen Karlsruher wist de ploeg van Alfred Schreuder wel te winnen van Puskas Akademia: 1-0.

Waar Alfred Schreuder bij zijn officieuze debuut als hoofdtrainer van Club Brugge nog begon met enkele beloften, greep hij de ontmoeting met Puskas Akademia aan om toe te werken naar de hervatting van de competitie tegen STVV. Ten opzichte van afgelopen woensdag hadden Clinton Mata, Noa Lang, Charles de Ketelaere en Bas Dost zaterdagmiddag allemaal een 'basisplaats'. Ook Tajon Buchanan verscheen opnieuw aan de aftrap.

Club Brugge begon gretig en had binnen twee minuten al de score kunnen en moeten openen. Na een combinatie tussen Lang en Buchanan belandde de bal voor de voeten van Mats Rits. De Belg zag zijn poging echter eindigen op het lichaam van een Hongaarse verdediger. Maar het werd in de beginfase duidelijk dat Blauw-Zwart het trainingskamp in Marbella met een goede wedstrijd wilde afsluiten.

Bij de tweede mogelijkheid voor Rits was het wel hangen. Na een fraaie actie van Lang kon Rits opnieuw afdrukken. Zijn eerste poging zag hij nog gekeerd worden door de Hongaarse doelman, maar de rebound ging wel binnen. Die treffer diende zich eigenlijk vanaf het eerste moment al aan. Club had veel de bal en zette de Hongaren met de rug tegen de muur.

Opvallend was de hoge intensiteit waarmee de ploeg van Schreuder druk zette bij balverlies. Daardoor kwam Puskas Akademia er eigenlijk ook in de omschakeling niet aan te pas. Zelf was Club via Dost erg dichtbij de 2-0. Na een subtiele pass van Mata bracht Rits Dost in stelling, maar de Nederlander tikte de bal helaas tegen de paal. Club liet dus na om de score nog voor rust uit te diepen.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1479834528160100354?s=20

Zonder wijzigingen op jacht naar de 2-0

Waar Schreuder tegen Karlsruher nog zijn volledige basiself wisselde in de rust, voerde hij ditmaal geen veranderingen door. Dat betaalde zich na kort na rust bijna uit in de 2-0. Na een pass van Rits kon er echter nog net een Hongaar tussenkomen om te voorkomen dat Dost de tweede Brugse treffer binnen zou tikken.

Na een uur besloot Schreuder toch om te gaan wisselen. Stanley Nsoki en Mata maakten plaats voor Eduard Sobol en Ignace Van der Brempt. Aan het spelbeeld veranderde weinig. Club had de bal, dwong Puskas Akademia terug tot ver op de eigen helft en bleef de tegenstander bij balverlies fanatiek opjagen. Maar het bleef wachten op de 2-0.

Naarmate de eindstreep in zicht kwam, daalde het niveau van de wedstrijd. Dat kwam ook door de wisselingen aan beide kanten, die het ritme uit de partij haalden. Jongelingen Lynnt Audoor, Cisse Sandra en Antonio Nusa mochten zich nog even laten zien. Maar vooral Nusa was iets te gretig. Rits was met een afstandsschot nog in de buurt van een treffer, maar de Hongaarse goalie hield die uit zijn goal.

Doelpunten vielen er dus niet meer in Marbella. Hoewel de tweede helft kwalitatief was dan de eerste, zal het optreden van Club Brugge Schreuder tevreden stemmen. De kersverse hoofdtrainer heeft weinig tijd nodig gehad om zijn boodschap over te dragen op zijn spelers. Komende week zullen de puntjes op de i worden gezet.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Mechelen -
za 8 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Westerlo -
zo 16 okt. 2022, 18:30
Pro League
Anderlecht -
-
Club Brugge -
wo 19 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Sint-Truiden -
za 22 okt. 2022, 20:45
Pro League
Union Saint-Gilloise -
-
Club Brugge -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Antwerp 9 15 27
2 Genk 9 13 22
3 Club Brugge 9 9 19
4 OH Leuven 9 3 17
5 Standard Liège 9 2 16
Bekijk de hele stand