Club Brugge-talent krijgt lof: "Stempel drukken bij Rode Duivels"

Kyriani Sabbe
Kyriani Sabbe Foto: © Pro Shots

Kyriani Sabbe lijkt een mooie toekomst voor zich te hebben. Het Club Brugge-talent is nog maar achttien jaar, maar is nu al regelmatig te zien in het eerste elftal. Wellicht wordt hij dé oplossing voor het rechtsback probleem van de Rode Duivels.

Bij een analyse op Proximus Pickx zijn enkel positieve woorden over Sabbe te horen. "De jonge West-Vlaming, amper 18 jaar oud, voelt zich zowel op links als op rechts thuis en speelde al een 15-tal wedstrijden voor Blauw-Zwart, waarvan het merendeel in de Conference League. Dit jaar laat de verdediger zijn sporen na: met uitzondering van de openingswedstrijd tegen Mechelen speelde hij al elke match van het seizoen mee in de Jupiler Pro League – waarvan drie keer als starter. En met 2 assists in 6 wedstrijden is zijn aanvallende bijdrage ook uitstekend."

De jeugdopleiding van Club Brugge, Club NXT, blijkt erg waardevol te zijn. "Sabbe is een van de jongeren bij de club die optimaal heeft kunnen profiteren van de aanwezigheid van de U23’s, Club NXT, in de hoogste klasse. Hij maakte deel uit van het eerste experiment, in het seizoen 2020-2021, waarin hij 7 wedstrijden speelde op amper 16-jarige leeftijd. Hij keerde vervolgens met de beloften terug naar de Challenger Pro League, waar hij 23 wedstrijden speelde (2 goals en 3 assists)."

Op de website doen ze zowat een smeekgebed richting bondscoach Domenico Tedesco om Sabbe op te roepen voor de aankomende interlands. "Waarom zou hij na verloop van tijd niet overwegen om zijn stempel te drukken bij de Rode Duivels? Sabbe kan zowel links als rechts spelen en zijn veelzijdigheid zal hem in staat stellen om mee te dingen naar een plaats in de kern. Al jaren zijn de posities van de links- en rechtsachter problematisch in het nationale team, dus er is een plek voor hem om in te vullen."

Lees meer:
0 reacties