Club Brugge verliest van Genk in laatste thuiswedstrijd van seizoen

Genk-speler Paintsil heeft zojuist gescoord tegen Club Brugge
Genk-speler Paintsil heeft zojuist gescoord tegen Club Brugge Foto: © Orange Pictures

Club Brugge heeft zondagavond niet weten te winnen. In het eigen Jan Breydelstadion verloor de ploeg van coach Rik De Mil met 1-3 van KRC Genk.

Club Brugge begon nog goed aan de wedstrijd. Na een heerlijke aanval van Blauw-Zwart kon Nusa de diepgelopen Vermant bereiken. Hij trapte op de lat in de tiende minuut. In diezelfde minuut kwam Genk op een 0-1 voorsprong. Paintsil bracht de bezoekers op voorsprong.

In de 56ste minuut kon Vermant na een mooie aanval de vrijgelopen Buchanan bereiken, maar de aanvaller trapte net naast. In de 64ste minuut was het wel raak voor Club Brugge. Hans Vanaken bracht zijn ploeg met een heerlijke kopbal op gelijke hoogte. Negen minuten voor tijd ging het alsnog mis. In de 81ste minuut bracht Hrosovsky Genk opnieuw op voorsprong.

In de 86ste minuut werd het zelfs nog 1-3 voor Genk. Paintsil scoorde zijn tweede doelpunt van de avond en besliste de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers. In de 96ste minuut dacht Rits nog de 2-3 te maken, maar zijn goal werd afgekeurd. In het restant van de match werd er niet meer gescoord en dus verliest Club Brugge in eigen huis met 1-3 van Genk.

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Odoi, Mechele, Hendry, Meijer (46' Buchanan), Onyedika (88' Homma), Nielsen, Rits, Vanaken, Vermant (88' Sandra), Nusa (82' Talbi).