Club Brugge vlot voorbij Olsa Brakel

Chong bij Club Brugge
Chong bij Club Brugge Foto: © ©Photonews

Blauw-Zwart heeft zich vlot geplaatst voor de volgende ronde. Olsa Brakel verdedigde zich moedig, maar moest het in de tweede helft het hoofd buigen. Debutant Chong scoorde bij zijn debuut en Badji prikte er drie tegen het net. In de volgende ronde neemt Club Brugge het op tegen Antwerp.

Voor dit bekerduel liet Clement verschillende sterkhouders aan de kant. Het was echter vooral uitkijken naar het debuut van Tahith Chong en de terugkeer van Matej Mitrovic. Precies honderd seconden had Blauw-Zwart nodig om de verdediging van Brakel een eerste keer in de luren te leggen. Chong ging op snelheid voorbij zijn bewaker en legde de bal prima achteruit tot bij Vanaken die in twee tijden de bal in het doel kreeg.

Enkele minuten later was Vanaken de aangever met een bal in de rug van de verdediging maar Van den Keybus trapte naast de bal. Club leek een rustige avond te zullen beleven maar kreeg een koude douche toen Balanta een kopbalduel verloor en Horvath zijn doel moest verlaten om met het hoofd de bal te ontzetten. Helaas voor de Amerikaan kopte hij de bal in de voeten van Haezebroeck die met een verre lob de gelijkmaker scoorde. Iets voor het eerste kwartier veroverde Chong de bal maar moest daarbij te ver uitwijken om nog gevaarlijk te zijn.

Voorsprong

De bezoekers probeerden op de counter de kansen te grijpen en kwamen bijna 1-2 voor toen een schot van De Rijck op de rug van Nelis afweek en de bal maar nipt naast ging. Aan de overzijde kregen we ook bijna een vreemde goal toen een schot van Okereke ver naast zou gaan, maar via een Brakels been toch tussen de palen belandde, maar doelman Otte was attent. Uiteindelijk klom Club toch op voorsprong toen Badji een voorzet van Sobol in de verste hoek kopte. Blauw-Zwart wou zich geen tweede keer laten verrassen en ging op zoek naar een derde treffer.

Balanta pakte uit met een listige steekbal voor Okereke maar Otte was sneller op de bal. Mitrovic kopte een hoekschop aan de eerste paal in het zijnet, een vrije trap van Vanaken ging nipt over. Van den Keybus pakte dan weer uit met een staalhard schot dat op de lat uiteenspatte. Vijf minuten voor de rust kon Vanaken net niet bij een harde voorzet van diezelfde Van den Keybus en Okereke knalde over. Drie minuten voor de rust verstuurde Sobol een uitstekende bal in de rug van de verdediging, maar Okereke duwde het leer naast. in blessuretijd mocht Chong nog een vrije trap nemen en mikte die richting de korte hoek, maar Otte liet zich niet verrassen.

Ook Dirar maakt eerste minuten

De opdracht bleef dezelfde bij het begin van de tweede helft, namelijk de score uitdiepen. Toch was het Brakel die de eerste kansen wist te versieren. Deryck was sneller op de bal dan Horvath maar die bleef goed staan en blokte de poging af. Uit de hoekschop die daaruit volgde moest Horvath nog meer aan de bak om een kopbal van Cordie uit zijn doel te houden. Club was wakker geschud. Toen Mitrovic een hoekschop van Chong aan de eerste paal verlengde en Nelis die ongelukkig tegen zich kreeg stond de 3-1 op het bord. Club wou nog meer. Okereke draaide zich vrij maar zag zijn schot gered door Otte, de rebound van Chong werd afgeblokt.

Op het uur week een voorzet van Van den Keybus af, doelman Otte stak er nog een hand tegen. Badji had de bal maar voor het inleggen maar trapte in eerste instantie op de lat maar kopte de rebound vervolgens tegen de netten. Ondertussen stond Dirar klaar aan de zijlijn en mocht hij zijn comeback bij Club vieren. Club ging ondertussen verder op zijn elan. Mitrovic mocht de bal opdrijven en pakte uit met een knappe pass richting Chong die met een stiftbal zijn eerste Brugse goal wist te scoren! Denswil was de volgende die dicht bij een doelpunt was toen hij met een stevige kopbal uitpakte, maar doelman Otte en de paal voorkwamen de 6-1.

Hattrick

Brakel begon het steeds moeilijker te krijgen en toen Rits Badji aanspeelde in de rechthoek scoorde die zijn derde doelpunt. Blauw-Zwart bleef de kansen aan elkaar rijgen. De Cuyper pakte uit met een knappe vrije trap, maar Otte dook de bal in hoekschop. Rits trapte een voorzet van Okereke over, terwijl hij die beter aan De Cuyper had gelaten. Okereke probeerde tevergeefs Otte te verrassen in de korte hoek. Badji krulde nog een bal richting de verste paal, maar opnieuw zweefde Otte de bal uit zijn doel. Club behaalde uiteindelijk een vlotte 6-1 overwinning en het is uitkijken naar het duel van volgende week want dan is Antwerp de tegenstander.