Club Brugge voorkomt nederlaag in Brugse derby tegen Cercle Brugge

Ferran Jutgla viert zijn goal
Ferran Jutgla viert zijn goal Foto: © Pro Shots

De derby tussen Cercle Brugge en Club Brugge is in een gelijkspel geëindigd. Club Brugge kon de wedstrijd niet volmaken met elf man op het veld.

In de eerste helft slaagden beide teams er niet in de score te openen. Alleen Igor Thiago zette de stand qua gele kaarten op 0-1 in het voordeel van Club Brugge. Zo gingen beide teams met de brilstand op het bord terug naar de kleedkamer. In de tweede helft brak de wedstrijd pas echt open.

Na een uur spelen was het Alan Minda die op aangeven van Warleson Stellion Lisboa Oliveira de 1-1 op het scorebord zette. In de 71e minuut was het Ferran Jutgla die in het veld werd gebracht. Hij verving Joel Ordonez. Dat bleek een goede zet, want het was Jutgla die in de 81e minuut op aangeven van Antonio Nusa gelijk wist te maken. Ondanks dat er 13 minuten blessuretijd waren, bleef dit de eindstand in de derby. Wel kreeg Thiago in de 97e minuut zijn tweede gele kaart, waardoor Club Brugge de wedstrijd in ondertal eindigde.

Club Brugge staat nu met 45 punten op de derde plaats in de Belgische competitie. Volgende week zondag speelt het team van Ronny Deila een thuiswedstrijd tegen nummer twee RSC Anderlecht, die tot nu toe 51 punten hebben verzameld. De aftrap is dan om 13:30

Lees meer:
0 reacties