Club Brugge-voorzitter haalt uit naar voetbalbond: "Heel zielig"

Bart Verhaeghe
Bart Verhaeghe Foto: © BSR Agency

Club Brugge won donderdag in de Conference League met 0-2 bij PAOK. Thuis werd er met 0-1 gewonnen, en daardoor mogen zij aantreden in de halve finale. Rond die duels met de Italianen zijn geen extra dagen vrij gepland door de voetbalbond.

Voorzitter Bart Verhaeghe heeft tegenover VTM laten weten dat hij baalde dat de Belgen geen extra rust kregen rondom de duels tegen de Grieken en dat het bij de halve finales weer niet gaat gebeuren. "PAOK moest dit weekend niet voetballen. Andere teams worden in deze fase van de Europese competitie gefaciliteerd in hun eigen competitie om op Europees niveau te kunnen presteren. In België is het heel zielig en triestig om vast te stellen dat dat niet mogelijk is", vertelde de voorzitter.

In Nederland wordt al voor het begin van de competitie rekening gehouden met de Europees spelende teams. In België gebeurt dat niet. "We zijn een heel onprofessioneel voetballand. Ik beklaag dat heel hard, als topploeg in ons land. We moeten dringend naar een andere organisatie van onze competitie. Dit is niet compatibel met hoe in Europa gevoetbald wordt", laat de Club Brugge-voorzitter weten.

Verhaeghe vindt dat de Belgische voetbalbond meer in het landsbelang moet denken. "Eigenlijk dient dat ons voetbal niet. Iedereen heeft er belang bij dat Club doorgaat. Of dat nu Club, Anderlecht, RC Genk of Union Sint-Gillis is. Ik gun het iedereen. Het draagt bij aan het niveau van het Belgisch voetbal", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties