Club Brugge wint dankzij Hans Vanaken in Noorwegen van Bodo/Glimt

Hans Vanaken viert zijn goal tegen Bodo/Glimt
Hans Vanaken viert zijn goal tegen Bodo/Glimt Foto: © Orange Pictures

Club Brugge heeft donderdagavond weten te winnen in de Conference League. In Noorwegen won Blauw-Zwart met 0-1 van Bodo/Glimt.

In de twintigste minuut kwam Club Brugge op een 0-1 voorsprong. Hans Vanaken opende de score. Hugo Vetlesen pakte uit met een splijtende pass naar Zinckernagel. De Deen bediende Vanaken met een strakke voorzet, en Vanaken schoot raak. De VAR controleerde nog even op buitenspel, maar draaide de beslissing niet terug.

Blauw-Zwart ging rusten met een 0-1 voorsprong. Toch kregen de Noren een aantal kansjes om de stand weer op gelijke hoogte te brengen. Vooral Gronbaek was belangrijk voor Bodo/Glimt. De Noor was twee keer gevaarlijk voor de thuisploeg. Vlak na rust kreeg Bodo/Glimt weer een kans, maar wist het opnieuw niet te scoren. Doelman Simon Mignolet was belangrijk voor Club Brugge.

In de 64ste minuut liet Blauw-Zwart de 0-2 liggen. Buchanan nam de bal niet goed mee in de zestien, maar Jutgla kon via Skoras wel oppikken. Hij schoot recht op doelman Haikin. In het restant van de tweede helft kwam Club Brugge er niet meer uit. De Belgen verdedigden met z'n allen op de eigen helft. De nul houden leek het belangrijkste en dat lukte uiteindelijk. Club Brugge wint met 0-1 van Bodo/Glimt.

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Odoi, Mechele, Spileers, De Cuyper, Onyedika (87' Onyedika), Vetlesen, Vanaken, Zinckernagel (55' Buchanan), Thiago (55' Jutgla) en Skoras (83' Homma).

Lees meer:
0 reacties